BAFTA Ödülleri sahiplerini buldu: “1917” En İyi Film Ödülü’nü kazandı

Brad Pitt katılmadığı gecede izleyicileri güldürmeyi başardı

1917, I. Dünya Savaşı sırasında bir tuzağa doğru gitmekte olan bir tabur askerin hayatını kurtaracak mesajı, zamanla yarışarak iletmeye çalışan iki askerin hikayesini anlatıyor (Fotoğraflar: Reuters)

73. Britanya Film ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) Ödülleri, Londra’daki Royal Albert Hall’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Gecenin öne çıkan yapımı “1917” oldu.

Joker, BAFTA’da 11 dalda aday olmuştu ancak gecenin yıldızı En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil toplamda 7 ödül kazanan “1917” filmiydi.

Öte yandan Joker geceden En İyi Erkek Oyuncu dahil üç ödülle döndü.

 

 

Parazit (Parasite) Yabancı Dilde En İyi Film ve En İyi Orijinal Senaryo ödüllerini alırken, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Judy’deki performansıyla övgü toplayan Renee Zellweger’a gitti.

Bir Zamanlar… Hollywood’da (Once Upon a Time in Hollywood) filmindeki performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanan Brad Pitt törene katılmadı. Pitt adına ödülü almak için filmdeki rol arkadaşı Margot Robbie sahneye çıktı. Robbie’nin ödül konuşmasında Brad Pitt’in yazdığı notu okumasıyla tüm salon kahkahaya boğuldu.

Robbie, “Bu ödüle Harry adını vereceğini söylüyor çünkü ödülü ABD’ye götüreceği için gerçekten heyecanlı. Bunlar onun sözleri, benim değil” ifadelerini kullandı.

Pitt’in Prens Harry ve Meghan Markle’ın kraliyetteki görevlerini bırakarak Kanada’ya yerleşme kararına atıfta bulunan bu sözleri salondaki seyirciler kadar törene katılan Prens William ve eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton’ı da güldürdü.

 

 

Middleton, bu yıl BAFTA Ödül Töreni için belirlenen “sürdürülebilirlik” ana temasına uygun olarak 8 yıl önce giydiği Alexander McQueen imzalı kıyafeti yeniden giydi.

BAFTA’nın başlıca kazananları şöyle:

En İyi Film: 1917

En İyi Yönetmen: Sam Mendes (1917)

En İyi Kadın Oyuncu: Renee Zellweger (Judy)

 

 

En İyi Erkek Oyuncu: Joaquin Phoenix (Joker)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Brad Pitt (Bir Zamanlar… Hollywood’da)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Laura Dern (Marriage Story)

 

 

Yabancı Dilde En İyi Film: Parazit

En İyi Orijinal Senaryo: Parazit

En İyi Uyarlama Senaryo: Jojo Rabbit (Tavşan Jojo)

En İyi Belgesel: For Sama

En İyi Animasyon: Klaus

En İyi Orijinal Müzik: Joker (Hildur Guðnadóttir)

En İyi Sinematografi: 1917

 

 

En İyi İngiliz Filmi: 1917

En İyi Prodüksiyon Tasarımı: 1917

En İyi Kostüm Tasarımı: Little Women

En İyi Makyaj ve Saç: Bombshell

Independent Türkçe, NME

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU