“Hem millisiniz hem pasaportu 250 bin dolara satıyorsunuz”

Gelecek Partili Özcan: Ekonomi yazısı yazan yılların bankacısı bir insanı hedef gösterebiliyorsunuz. Ekonomi kötü diyene terörist diyorsunuz

Fotoğraf: YouTube

Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu Hazine ve Maliye Politikaları Başkanı Serkan Özcan, ekonomiye ilişkin eleştirilerini sıralarken "Ekonomide milliyetçi söylem geliştirip, sonra memleketin pasaportunu 250.000 dolara satıyorsunuz" dedi.

Özcan, TV 5’te ekonomi yazarı İbrahim Kahveci ve Hasan Basri Akdemir’in Ekonomi ve Ötesi adlı programına konuk oldu. 

“Ekonomide, sözde çok milliyetçi bir tavır koyup, memleketimin güzel pasaportunu 250.000 dolara ev alana veriyorsunuz.” Diyen Özcan şöyle devam etti:

Bu kafayı karıştıran, hakikati yok etme üzerine kurulu siyaseti yaptığınız zaman toplumsal reaksiyon da yetersiz kalıyor. Biz tarihimizde çok nadir görülmüş bir korku ortamında siyaset yapıyoruz. Hepimiz biliyoruz, herkes biliyor. Rahat konuşamıyorsunuz. Fısıltı halinde iki arkadaş konuştuğunuz şeyi bir toplulukta olduğunuz zaman bu kim diye bakıyor. İnsanlar yarın başıma ne gelir diye düşünüyor. Ekonomi yazısı yazan yılların bankacısı bir insanı hedef gösterebiliyorsunuz. Ekonomi kötü diyene terörist diyorsunuz. Yani illüzyon siyasetinizi gerçekleştirebilmek için kendinize gerekli bütün tedbirleri alıyorsunuz. Bunun üzerine bir de hamaset ve aslında çok da zor zamanlarda sığındığınız beka meselesini ortaya koyuyorsunuz. Ondan sonra toplumsal reaksiyon doğal olarak bastırılmış hale geliyor.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU