İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Parlamenter sisteme geçişi savunanların oranı yüzde 64

İzmir’deki temaslarını sürdüren İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, başkanlık sistemi ile ilgili anket sonuçlarını açıkladı. Akşener, toplumun yüzde 65’inin yeniden parlamenter sisteme dönmek istediğini ileri sürdü

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 30 Ocak’tan beri sürdürdüğü İzmir ziyareti kapsamında Bayraklı Adliyesi önündeki Şehit Fethi Sekin Anıtını ziyaret etti. Anıta çiçekler bırakan Akşener dua okudu.

1.jpg
Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

Ardından Çeşme İlçe Başkanlığı’na giden Akşener, burada düzenlenen Tohum Takas Şenliği etkinliğine katıldı. 

2.jpg
Fotoğraf: AA

 

Akşener, tarımda devlet desteği yok

Etkinlikte bir konuşma yapan Meral Akşener, tarımda tohumun önemine değinerek, Türkiye’nin pek çok üründe ikinci kez aynı tohumun yetiştirilemediği bir sistemin içine girdiğini söyledi. Akşener şu ifadeleri kullandı:

Milli ve yerlilik diyorlar ya; asıl milli ve yerlilik Anadolu’nun keçisini, Anadolu’nun koyununu muhafaza etmekle olur. Ben bir köylü kızıyım; ay çekirdeği yetiştirirdik, buğday ekerdik. Kimseye muhtaç olmadan bir hayat yaşanırdı. Şimdi köylü için toprağı ekmesin, toprak boş kalsın diye teşvik veriliyor ve köylü evinde tutunmak zorunda kalıyor. Ekerse ektiği ürün para etmiyor girdiler çok pahalı ve sonuç itibariyle burada bir devlet bakış açısı yok. Bu tohumdan üretilen ürünü satın almak zorundasınız.

3.jpg
Fotoğraf: AA

 

Başkanlık’a destek yüzde 35’te kaldı

Akşener, daha sonra 3. Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı. Kürsüye Türk bayrağı ile çıkan Akşener, konuşmasına, Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" şiirinden bir bölüm okuyarak başladı. Başkanlık sistemi ile ilişkin son anket sonuçlarını açıklayan Akşener, 3 firmadan aldıkları sonuçlara göre parlamenter sisteme geçişi savunanların oranının arttığını şu sözlerle ifade etti:

Eğer kutuplaşma meselesini çözemezsek asıl beka meselesi o zaman başlayacak. Biz milletimizi dinlemeye devam edeceğiz. Bu ay, çeşitli firmalardan gelen anketlere göre, birinde yüzde 54, birinde yüzde 64, birinde yüzde 63 oranında parlamenter sistem talebi var. Başkanlık sistemini savunanların oranı sadece yüzde 35.x

 

Ajanslar 

DAHA FAZLA HABER OKU