Londra'da oğlu öldürülen acılı baba: Nedim yanlış arkadaşlık kurbanı oldu

Bisikletini vermek istemeyen 17 yaşındaki Türk genci Londra'da bıçaklanarak öldürüldü

Nedim Bilgin

Londra’nın kuzeyindeki Islington’da bisikletini çalmak isteyen kişilere direnen Nedim Bilgin bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından 16, 17 ve 18 yaşlarındaki üç kişi gözaltına alındı.

İngiliz basınına konuşan baba Nusret Bilgin oğlunun iyi huylu biri olduğunu ancak kötü arkadaşları bulunduğunu söyledi. Nusret Bilgin, evladının arkadaş kurbanı olduğunu söyledi. Çevresini düzeltmesini kendisine söylediklerini belirten baba, "Beni de annesini de dinlemedi, o iyi bir çocuktu. Hala bebekti" açıklamasında bulundu.

Bir görgü tanığı Caledonian Caddesi'nde kafe ve restoranların olduğu yerde uyuşturucu satan bazı gençlere rastlandığını iddia etti.

"Etraftaki çetelerle ilgisi yoktu"

Eski bir sınıf arkadaşı ise Nedim'in iyi huylu, efendi bir çocuk olduğunu söyledi. Bir komşuları olayı duyunca şok olduklarını, 17 yaşındaki Nedim'in üniversiteye gitme hayali kurduğunu ifade etti.

Nedim Bilgin'i tanıyan bir başka kişi de etrafta çetelerin bulunduğunu ancak Nedim'in o gruplarla ilgisinin olmadığını öne sürdü.

Ancak İngiliz basını 17 yaşında öldürülen Nedim Bilgin'in ağustos ayında "kavga, tehdit ve silah taşımaktan" yargılandığını iddia etti.

Nedim Bilgin'in ölümüyle Londra’da bu yıl şiddet olaylarında hayatını kaybedenlerin sayısı sekize yükseldi.
 

DAHA FAZLA HABER OKU