Temelli: Diyanet İşleri Başkanı inananlarla dalga geçiyor

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Temelli, “Bekçiler beline silah takacak, mahallelerde terör estirecek. Tıpkı korucuların Kürdistan’da estirdiği terör gibi” dedi

Sezai Temelli / Fotoğraf: HDP Basın

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş İl Örgütü, "Özgürlükte ısrarcı, mücadele de kararlıyız” sloganıyla 3. Olağan Kongresi'ni yaptı.

İl kongresinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP'nin büyük kongresinin büyük bir değişim ve dönüşüm sürecine tanıklık edeceğini söyledi.

HDP'nin Büyük Kongresi ile iktidar yürüyüşünü, Türkiye halklarının özlemini hayata geçirmek için kararlı adımını atacağını belirten Temelli, “Türkiye halklarının umudu budur, beklentisi budur. Artık bu ceberut iktidardan, bu faşist iktidardan, bu zihniyetten kurtulma zamanı gelmiştir. Bu yüzden biz HDP’liler 7/24 çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bekçilerin beline silah takacak, mahallelerde terör estirecek”

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini “Uydurma, uydurma olduğu için de zorbalıkla ayakta duruyor. Şiddetle, zulümle ayakta duruyor” sözleriyle eleştiren Temelli, devamında şu ifadeleri kullandı:

Elindeki şiddet mekanizmaları yetmemiş şimdi koruculuğu modernize ediyor, kentlere taşıyor, bekçiliği getiriyor. Bekçilerin beline silah takacak, mahallelerde terör estirecek. Tıpkı korucuların Kürdistan’da estirdiği terör gibi. Bu terörü kentlere, mahallelere, sokaklara taşıyacak. Çünkü Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi zorba sistemidir. Bu zorba sistemi sözde kolluk gücü, özde paramiliter güçlerle ayakta tutmaya çalışacak. O yüzden bu sistem yıkılmalıdır.

Hükümeti insanların emek ve aşına çökmüş bir iktidar olarak niteleyen Temelli, kaynakların yandaş müteahhitler için harcandığını ileri sürdü.

“Diyanet İşleri Başkanı inananlarla dalga geçiyor”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın ‘Deprem kıyametin alıştırmasıdır’ sözünü hatırlatan Temelli, Erbaş’ın ülkenin inananlarıyla dalga geçtiğini söyledi.

Temelli, sözlerini şöyle sürdürdü:

Böyle bir ayet mi var? Sen ne biçim bir insansın ki böyle bir uydurma açıklama yapıyorsun. TOKİ çalışıyor faizlerle ilgili fetva veriyor, deprem oluyor Saray’ı kurtarmak peşinde. Erdoğan Ankara’ya Saray yaptı ya Diyanet İşleri Başkanı da kendisini şeyhülislam sanıyor. Osmanlı'da da böyleymiş, saray ne kadar sıkışsa halka verirler fetvayı kendileri götürürler sefayı. Hikaye hiç değişmemiş. Aynı mantıkla dini siyasete alet etmeye devam ediyorlar. Buna son vermek lazım.

“Türkiye’nin İsrail ile ticaret hacmi 10 kat arttı”

İsrail ve Filistin arasında örülen duvarlara değinen ve duvar yapımında kullanılan çimentonun Türkiye’den gittiğini kaydeden Temelli, AK Parti hükümeti döneminde İsrail ile ticaret hacminin 10 kat arttığını sözlerine ekledi.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU