Mehmet Torun topu Kızılay'a attı: Madem yanlıştı, kabul etmeseydi

Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na 8 milyon dolar bağış gönderen Torun Holding’in sahiplerinden Mehmet Torun, 'Ben bu bağışın şerefiyesinin Kızılay’a kalmasını istiyorum. Madem yanlıştı, Kızılay kabul etmeseydi' dedi

Mehmet Torun, iddiaları cevaplandırdı / Fotoğraf: Twitter

Torunlar Holding’in sahiplerinden Mehmet Torun’un Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na sekiz milyon dolar bağış yaptığı ortaya çıkmıştı.

Kızılay’ın vergiden muaf olması nedeniyle bazı kişiler Kızılay’ın aracı kılınarak bağış yapılmasını vergiden kaçmak olduğunu iddia etmişti.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık ise katıldığı canlı yayında konuyla ilgili soru üzerine “Vergi kaçırmak başka vergiden kaçınmak başka” diyerek yeni bir tartışmayı tetiklemişti.

Vergiden kaçındığı iddialarını reddetti

İddiaların odağındaki Mehmet Torun’dan Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'nın konuyma ilgili sorularını yanıtladı.

Verdiği 8 milyon doların, 2017 yılı için çıkarılan vergi meblağından çok daha yüksek olduğunu savunan Torun, “Vergiden daha fazlasını bağışlamışım. İnsan daha fazlasını vergiden kaçınmak için bağışlar mı?” diyerek “Kamuyla bizim hak ediş nispetinde taahhüdümüz yoktur” iddiasında bulundu

“Neden doğrudan yardım yapmadınız?” sorusunu cevaplandırmadı

Torun, "TÜRGEV’e 31 ev almışsınız zaten, neden doğrudan yardım yapmadınız?" sorusuna ise "Uygun görmüyorum, buna cevap vermeyeceğim" yanıtını verdi.

“Kızılay kabul etmeseydi”

Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na bağış yapma kararını 15 Temmuz sonrası aldığını söyleyen Torun sözlerinin devamında “Ben bu bağışın şerefiyesinin Kızılay’a kalmasını istiyorum. Madem yanlıştı, Kızılay kabul etmeseydi' diye konuştu.

 

Independent Türkçe, Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU