Takım harcama limitlerinin damga vurduğu ara transfer döneminde Süper Lig ekipleri 81 oyuncuyu kadrosuna kattı

Süper Lig'de sona eren ara transfer döneminde şampiyonluk yaşayan takımlar arasında Galatasaray ile Trabzonspor en hareketli takım olurken, Ankaragücü, yasağın kalkmasının ardından 15 futbolcuya imza attırdı

Fotoğraf: AA

Türkiye'de 4 Ocak'ta başlayan ve FIFA kuralları gereği 4 hafta (28 gün) süren "ara transfer" olarak adlandırılan ikinci transfer ve tescil dönemi, dün akşam saat 18.00'de sona erdi. 

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Takım Harcama Limitleri'ni ilk defa uygulamaya koyduğu bu dönemde birçok kulüp, transfer için son ana kadar bekledi. Ara transfer döneminde Süper Lig ekiplerine 81 oyuncu katılırken, 49 futbolcuyla yollar ayrıldı.

TFF'nin limitlerinden en "Dört Büyükler" arasında en çok etkilenen takımlar Fenerbahçe ve Beşiktaş olurken, Galatasaray ile Trabzonspor bu takımlar içindeki en hareketli takımlar oldu.

Uzun süren transfer yasağını son gün kaldırmayı başaran MKE Ankaragücü, dün 15 futbolcuya imza attırarak Süper Lig'de ara transfer döneminde en çok transfer yapan takım unvanını aldı.

 

Boateng - Beşiktaş.jpg
Kevin-Prince Boateng / Fotoğraf: Beşiktaş Kulübü

 

Beşiktaş eski Barcelonalı Kevin-Prince Boateg'i kiraladı

Abdullah Avcı yönetiminde sezona kötü başlayan Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nda TFF 1. Lig ekiplerinden Erzurumspor'a her iki maçta da yenilerek elenmesinin ardından takımın başına Sergen Yalçın'ı getirdi. 

Ara transfer döneminde Takım Harcama Limiti olmayan Beşiktaş Kulübü, Bosna-Hersek'in genç yıldız adayı Ajdin Hasic'le profesyonel sözleşme imzalarken, bir dönem Barcelona'da forma giyen Kevin-Prince Boateng'i Fiorentina'dan kiralık olarak kadrosuna kattı. 

Siyah-beyazlı kulüp, kadrosunda bulunan Oğuzhan Özyakup'u Feyenoord'a, Ajdin Hasic'i Cesar Grup Ümraniyespor'a kiralarken, Orkan Çınar'ın sözleşmesini de feshetti.

Beşiktaş, 19 haftası geride kalan Süper Lig'de 30 puanla 7. sırada bulunuyor.

 

Simon Falette - fenerbahce_org.jpg
Simon Falette / Fotoğraf: fenerbahce.org

 

Fenerbahçe'den savunmaya takviye

Fenerbahçe Kulübü de Beşiktaş gibi TFF'nin harcama limitlerine takıldı.

Ara transfer dönemini durgun geçiren sarı-lacivertli ekip, Almanya Bundesliga ekiplerinden stoper mevkisinde oynayan Simon Falette'yi kiralık olarak kadrosuna kattı.  

Fenerbahçe Kulübü, sezon başında 2 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek Huddersfield Town'dan aldığı Zanka'yı Almanya'nın Fortuna Düsseldorf'a, geçtiğimiz sezon ara transfer döneminde Chelsea'den kiraladığı Victor Moses'ı Inter'e, Barış Alıcı'yı da Belçika 2. Lig ekiplerinden Westerlo'ya 1,5 yıllığına geri alma opsiyonuyla transfer etti. 

Süper Lig'de oynadığı 19 karşılaşmada 37 puan toplamayı başaran sarı-lacivertli ekip, 37 puanla lider Sivasspor'un 4 puan gerisinde 3. sırada bulunuyor.

 

Trabzonspor transfer - trabzonspor.jpg
Fotoğraf: @Trabzonspor

 

Trabzonspor'da hareketli günler

Ara transfer döneminin en hareketli takımlarından Trabzonspor, söz konusu periyotta 5 futbolcuyu kadrosuna katarken, 4 oyuncusuyla yollarını ayırdı.

Sezonun ikinci yarısına teknik direktör Hüseyin Çimşir yönetiminde hazırlanan bordo-mavili ekip, bir dönem Galatasaray'da forma giyen Badou Ndiaye'yi Stoke City'den, Yeni Malatyaspor'dan Guilherme, Al-Ittihad'dan Manuel Da Costa, Cruzeiro'dan Manoel Messias'ı ve Kayserispor'la sözleşmesini fesheden Bilal Başakçıoğlu'nu kadrosuna kattı.

Trabzonspor'da ikinci yarının kadrosunda düşünülmeyen Donis Avdijaj, Ogenyi Onazi ve Ivanildo Fernandes ile yollar ayrıldı.

Ligde bir maçı eksik olan Trabzonspor, 35 puanla 4. sırada yer alıyor.

 

Henry Onyekuru - AA1.jpg
Henry Onyekuru (ortada) / Fotoğraf: galatasaray.org

 

Galatasaray'da Henry Onyekuru geri döndü

Son iki yılın şampiyonu unvanıyla sezona başlayan Galatasaray, yaz transfer döneminde yaptığı flaş transferlerle ligin en pahalı takımını kurmuş ancak ligde ve Avrupa'da istediği başarıyı elde edememişti. 

Sarı-kırmızılı takımda alınan kötü sonuçlar sonrası teknik direktör Fatih Terim'in ocak ayını işaret etmesi, taraftarların gözünü ara transfer dönemine çevirdi.

Ara transfer döneminde son iki yılda kazanılan şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Henry Onyekuru, Fransa'nın Monaco Kulübü'nden kiralanmasının yanı sıra Leipzig'den sol bek Marcelo Saracchi ve Eskişehirspor'dan orta saha Jesse Sekidika takıma dahil edildi.

Öte yandan ikinci yarıda kadroda düşünülmeyen Ryan Babel Ajax'a, Emre Taşdemir Kayserispor'a, Batuhan Şen Hekimoğlu Trabzon'a ve Emre Mor Olympiakos'a gönderildi. Yaz transfer döneminde İtalya'nın Roma Kulübü'nden büyük umutlarla transfer edilen Steven Nzonzi'nin ise sözleşmesi feshedildi.

Sarı-kırmızılı takım, ligin 19 haftasında topladığı 33 puanla 6. sırada yer alıyor.

 

Ankaragücü transfer - ankaragücü.jpg
Ankaragücü, yeni transferleri için toplu imza töreni düzenledi / Fotoğraf: Ankaragücü Kulübü

 

Transfer yasağını kaldıran Ankaragücü'nden 15 transfer

Uzun süren transfer yasağını büyük uğraşlar sonucu kaldırmayı başaran MKE Ankaragücü, ara transfer döneminin son günü 15 futbolcuyu birden kadrosuna katarak dönemin en hareketli takımı oldu.

Ankaragücü Dinamo Kiev'den Gerson Rodrigues, Boston River'dan Gelmin Rivas, Randers FC'den Saba Lobjanidze, Akhmat Grozny'den Konrad Michalak, Lechia Gdansk'tan Daniel Lukasik, Bodo Glimt'ten Ricardo Friedrich, Sarajevo'dan Milos Stanojevic, Beşiktaş'tan Orkan Çınar, Karabükspor'dan Fatih Tultak, Başkent Akademi FK'dan Suat Kaya ile Ahmet Sun ile kulüpsüz oyuncular Enes Kubat, Muhammed Yasir Karabay, Nduka Ozokwo ve Atila Turan'ı ara transfer döneminde kadrosuna kattı. 

Ligde kötü günler geçiren Ankara temsilcisi, 19 haftada topladığı 13 puanla 17 sırada bulunuyor.

 

Lukas Podolski - AA.jpg
Lukas Podolski / Fotoğraf: AA

 

Antalyaspor'dan 7 transfer

Ligde düşme hattının hemen üstünde bulunan takımlardan Antalyaspor, ara transfer döneminin hızlı takımlarından oldu. 

Kırmızı-beyazlılar, bir dönem Galatasaray'da oynayan Lukas Podolski'yi Vissel Kobe'den, Sinan Gümüş'ü Genoa'dan, Adis Jahovic'i de Yeni Malatyaspor'dan kadrosuna katarak önemli bir işe imza attı. 

Antalya ekibi öte yandan Fedor Kudryashov, Ersan Adem Gülüm, Veysel Sarı ve Delvin N'Dinga ile takımı takviye etti.

Antalyaspor, 19 haftası geride kalan ligde 17 puanla 15. sırada yer alıyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU