Rusya’ya Cumartesi sürprizi: El Bab'da Rusya-Esad güçlerinin bulunduğu alana SMO operasyonu

Türkiye destekli muhalifler Rusya'nın İdlib saldırısı sürerken El Bab güneyinde Rusya ve Esad güçlerine saldırı başlattı

Fotoğraf: Reuters / Arşiv

Türkiye’nin 2016’da IŞİD’e karşı gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı Harekatı ile kontrolü sağladığı bölgeden Rusya ve Esad rejiminin ortaklaşa hareket ettiği bölgeye yönelik askeri operasyon başlatıldı.

Suriye Milli Ordusu’nun (SMO) başlattığı operasyon, El Bab kentinin güneyinde yoğunlaştı.

Saldırı Türkiye destekli SMO'dan

Daha önceki adı Özgür Suriye Ordusu olan SMO bileşenleri, TSK ile birlikte Fırat Kalkanı Harekatı’nın yanı sıra Zeytindalı ve Barış Pınarı Harekatlarına da katılmıştı.

El Bab güneyinde yoğunlaşan operasyonda üzerinde Rusya bayrağının olduğu bir bina muhalifler tarafından ele geçirildi.

Kentin batısına da sıçrayan operasyonda 2 köyün rejim güçlerinden alındığı belirtildi.

Erdoğan: Ne gerekiyorsa yapacağız

İdlib’i muhaliflerden almak için Şam ve Moskova yönetimlerinin kente başlattığı ağır askeri harekat Türkiye sınıra doğru yeni bir göç dalgasının başlamasına neden oldu.

Sivil kayıplarının yaşandığı İdlib saldırısını değerlendiren Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nın Astana ve Soçi mutabakatlarına sadık kalmadığını söylemişti. Erdoğan, Ruslarla yaptığı görüşmelerde İdlib’e yönelik Rus bombardımanını durdurmalarını söylediğini aktararak, “Durdurdunuz durdurdunuz… Durdurmadığınız takdirde bizim artık sabrımız tükeniyor. Bundan sonra ne gerekiyorsa biz de bunu yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU