Sarsıntıya yakalanan Kılıçdaroğlu: Artçılar olabilir, deprem bölgesindeyiz

CHP lideri Kılıçdaroğlu depremin merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesini ziyaret etti. Depremzedelere geçmiş olsun dileklerinde bulunan Kılıçdaroğlu, açıklaması sırasında bir artçı depreme yakalandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, merkezi Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin yaşandığı Elazığ'a geldi.

Beraberinde, CHP Genel Başkan yardımcıları Veli Ağbaba, Seyit Torun ve Gülizar Biçer Karaca, partili milletvekilleri ve belediye başkanları ile kente gelen Kılıçdaroğlu, Sivrice ilçesine geçti.

Sivrice Belediyesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Turgay Gündoğan'dan çalışmalarla ilgili bilgi alan Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı.

1.jpg
Fotoğraf: AA

 

Kılıçdaroğlu, depremin merkez üssü olan Sivrice'de Belediye Başkanı'nı ziyaret ederek, geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini ilettiklerini belirtti.

Açıklama yaparken merkez üssü Sivrice olan 2.1 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı yaşanması üzerine Kılıçdaroğlu, "Artçı sarsıntılar olabilir, deprem bölgesindeyiz" dedi.

2.jpg
Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

Sivrice'de köylerde can kaybı yaşandığını, merkezde can kaybı olmadığı bilgisini aldıklarını aktararan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Başkan, köylerde can kaybı olduğunu, ilçe merkezinde can kaybının olmadığını, hasarlı binalar olduğunu söyledi. Bu süreç içinde bizi mutlu eden görüşü kimliği ne olursa olsun bütün insanların Türkiye’deki 82 milyonun hep birlikte bu sorunu çözmek için, bu felaketi, acıyı paylaşmak için yüreğimiz gönlümüz bir.Yıkılan binalarda kısa süre içerisinde umarım tamir edilir veya yerlerine yenileri yapılır

Kılıçdaroğlu, kentte incelemelerinin sürdüğünü, başka bölgelere de giderek, vatandaşları dinleyeceklerini aktardı.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU