Elazığ depreminde yıkılan ve hasar gören binaların ocak ayı faturalarına 90 gün erteleme

Elazığ'daki 6.8 büyüklüğünde depremde yıkılan ve hasar gören binaların ocak ayındaki elektrik ve doğal gaz faturalarının ödenmesinin 90 gün ertelendi

Fotoğraf: AA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yaptığı açıklamada,"Valiliklerin belirlediği, yıkılan ve hasar gören binalarla ilgili ocak ayındaki faturaların tahsilatını 90 gün süreyle erteledik. Herhangi bir gecikme cezası almaksızın bu ertelemeden yararlanacaklar" ifadelerini kullandı.

Dönmez, şunları söyledi:

Enerji hizmetlerinin güvenli bir şekilde arz için yapılması gereken müdahaleler yapıldı. Şu an itibariyle AFAD’ın güvenlik gerekçesiyle buralarda elektrik ve doğal gazın kullanması mahsur değil dediği hiçbir yerde elektriğimiz kesik değil. Elektrik ve doğal gaz abonelikleriyle ilgili olarak bu bölgede hizmet veren şirketler fatura düzenlemeleri iki hafta ertelendi. Yıkılan veya hasar alan binaların ocak ayındaki faturaların tahsilatını 90 gün süreyle ertelemiş olduk. Herhangi bir gecikme cezası olmaksızın ertelemeden yaralanacaklar.

Elazığ'da meydana gelen depremde 41 kişi yaşamını yitirmiş, 1607 kişi de yaralanmıştı. AFAD ise yaptığı açıklamada, 5 ilde toplam 37 bin 631 binanın incelendiğini, 6 bin 851'inin ağır hasar aldığının tespit edildiğini bildirmişti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU