Robert Pattinson'ın Batman rolü için çok farklı planları var

Pattinson, “Daha önceki bir filmin malzemesini bir yenisine taşımanın her zaman kötü sonuçları olduğunu düşünüyorum” dedi

Pattinson, Alacakaranlık (Twilight) serisiyle dünya çapında şöhrete kavuşmuştu (AP)

The Batman’de kara şövalyeyi canlandıracak Robert Pattinson, role yaklaşımında her şeye en baştan başlamak istediğini söyledi.

Yönetmen Matt Reeves’in Twitter hesabında paylaştığı gönderilerle onayladığı üzere, 25 Haziran 2021’de gösterime girecek DC filminin çekimleri bu hafta başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yapımla ilgili çok az şey biliniyor ama filmin Bruce Wayne’in genç ve daha korunmasız olduğu yıllara odaklanacağını duyduk. The Batman’in ton ve üslup açısından Todd Phillips’in, Joaquin Phoenix’in başrol oynadığı Joker’ine yakın olması bekleniyor.

Pattinson son olarak The Lighthouse’ta, Hollywood’un ağır toplarından Willem Dafoe’yla birlikte rol aldı. Film, 1890’larda ücra bir New England adasındaki deniz fenerinin bekçiliğini yaparken akıl sağlıklarını korumaya çalışan iki denizciyi konu alıyor.

NME’nin, The Lighthouse’ta öğrenip The Batman’e taşımak istediği şeyleri sorduğu Pattinson şöyle yanıt verdi:

Daha önceki bir filmin malzemesini bir yenisine taşımanın her zaman kötü sonuçları olduğunu düşünüyorum. Filmi izlerken, ‘Diğer filmde yaptığım şeyin tıpatıp aynısını yapmışım’ diyorsunuz ve bu biraz... Bunu yapmaktan hep kaçınmanız lazım.

Pattinson, siyah-beyaz gerilim filmi The Lighthouse’ta karaktere bürünmek için kendini istifraya zorlamak ve daha fazla acı hissetmek için ayakkabılarına taşlar koymak gibi olağanüstü çabalar sarf etmişti.

Yine de bu deneyimden çok şey aldığını söyleyen oyuncu sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu rolü oynamayı gerçekten çok sevdim. Bence gerçekten çok eğlenceliydi ve ben de zaten çok güçlü bir şey arıyordum. Hep biraz rahatsız hissediyorum çünkü gerçek hayatta hiç ama hiç bağırmam. Bu yüzden bazı şeylere gerçek hayatta hazırlanmak için böyle roller arıyorum.

İstifra etmenin aradığı işlerde gereklilik olup olmadığı sorusuna Pattinson espriyle yanıt verdi:

Evet! ‘Altıma yapabilir miyim?’ Her yönetmene ilk sorduğum soru bu! (...) Gerçekten uç şekillerde davranması gereken karakterleri anlıyorum ve buna nasıl erişeceğimi, daha üstü kapalı rollerdekine göre muhtemelen daha iyi biliyorum.

Yurtdışında bugün gösterime giren The Lighthouse’un Türkiye vizyon tarihi henüz belli değil. 

NME

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU