Joker'de 30 yıl önce çekilen Batman'e dair gizli gönderme keşfedildi

“The Blue Boy”u fark ettiniz mi?

Dikkatli izleyiciler Joaquin Phoenix’in başrol oynadığı Joker’de filmi, 1989 yapımı Batman’e bağlayan gizli bir gönderme olduğunu fark etti.

Phoenix’in ünlü karakteri canlandırdığı, Oscar adaylığı alan Todd Phillips filmi geçen sene gösterime girmişti.

NME’de yer alan habere göre Twitter hesabı @MovieDetails, 1989 tarihli filmde Jack Nicholson’ın canlandırdığı Joker’in dikkatini çeken bir yağlıboya tablonun, Joker’deki bir sahnede, Arthur Fleck’in annesinin evinde, arka planda göründüğü gizli göndermeyi fark edenlerden biri oldu.

 

 

Kullanıcı, Batman’de (1989) Joker’in gözüne kestirdiği tabloya, Joker’de (2019) de yer verildiği yazdı. 

İki filmde de görünen tablo, Thomas Gainsborough’nun 1770 tarihli “The Blue Boy” adlı eserinin kopyası. Tablonun orijinali bugün Kaliforniya’daki Huntington Kütüphanesi’nde bulunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Phillips ekimde filminin 1960’larda yayımlanan Batman TV dizisine de gönderme içerdiğini doğrulamıştı.

Yönetmen geçen hafta yaptığı açıklamada Joker’in gösterime girmesiyle çıkan tartışmaya “hazırlıklı” olmadığını itiraf etmiş ve eleştiriler karşısında “afalladığını” söylemişti.

Phillips, “İnsanların filmdeki şiddet seviyesini, Joaquin (Phoenix) ve benim için yaptığımız bir filmde uzun zamandır gördüğümüz en sorumlu şiddet temsiliyken, sanki sorumlu değilmişiz gibi gündem etmelerine şaşıp kaldım” demişti.

NME

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU