Sağlık Bakanı Koca: Şu ana kadar Türkiye'de koronavirüs tanısı konmuş birisi yok

Fahrettin Koca, Çin'in Vuhan kentindeki Türk vatandaşlarında hastalık şüphesi bulunmadığını aktardı

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de bugüne kadar toplam 70 şüpheli vaka olduğunu, ancak kimsede koronavirüse rastlanmadığını söyledi.

Koca, Çin'iden getirilecek olan Türk vatandaşlarında koronavirüs teşhisi bulunmadığını kaydetti. Koca, Kayseri Etimesgut Havaalanı'nda hazır bekletilen "Koca Yusuf" ambulans uçağının bugün Çin'e hareket edeceğini belirtti.

"Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmadık" ifadelerini kullanan bakan, Çin'e gidecek olan uçakta 2 enfeksiyon uzmanının yanı sıra tıbbi malzemeler, teçhizatlar ve Çin'e gönderilecek olan yardım malzemelerinin bulunduğunu aktardı.

Koca, "Çin'den gelen yolcuları uçaktan inişte termal kameralarla tarıyoruz. Şu ana kadar 11 bin yolcu tarandı, şüpheli bir yolcuya rastlanmadı" diye konuştu.

Bakan, "31 Ocak saat 09.30 itibarıyla dünya genelinde 23 ülkede 9 bin 810 koronavirüs vakası görüldü. Bu sayının yüzde 99'u Çin'de" dedi.

İtalya'da 7 bin yolculu cruise gemisinin karantinaya alınmasına ilişkin Koca, "Yapılan tetkiklerde herhangi bir vakaya rastlanmadı" dedi.

Bakan ayrıca, Çin'den Türkiye'deki limanlara gelen yük gemilerinin sıkı tetkiklerden geçirildiğini açıkladı.

Koca, Adana'da koronavirüs şüphesiyle gözetim altında tutulan iki kişinin sonuçlarının negatif çıktığını duyurdu.

Türkiye'de şu ana kadar 70 kişide koronavirüs şüphesi görüldüğünü, ancak bunların hiçbirinde koronavirüse rastlanmadığını kaydeden bakan, "Çünkü biz 20 gün önceden denetimleri sıkı olarak uyguladık. Çin'den gelen, veya Çin'den gelen bir kişiyle teması olan kişileri hiç düşünmeden gözetim altına aldık" diye devam etti.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU