ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Kennedy’den Rojava’nın korunması için yasa tasarısı

Senatör John Kennedy’nin önerisi kabul edilirse ABD Başkanı Rojava’daki Kürtleri korumak için silahlı güçleri yetkilendirme yetkisine sahip olacak

Fotoğraf: AA

ABD'li Cumhuriyetçi Parti Senatörü John Kennedy, “Amerika’nın Ortadoğu’daki Güvenliğini Güçlendirme” yasasına “Suriye sorunun çözümünde Kürtleri korumak için güç kullanımı” başlıklı maddenin eklenmesi için yasa değişikliği önerisinde bulundu.

Pentagon’un, ABD güçleirinin Suriye'den çekilmesi durumunda IŞİD'e karşı Uluslararası Koalisyon ile birlikte operasyon yürüten Kürt güçlerinin yüzüstü bırakılacağı değerlendirmesine dikkati çeken Senatör, “Suriyeli Kürtler, Suriye’de IŞİD’e karşı yürüttüğümüz savaşta vazgeçilmezdi ve onları yüzüstü bırakamayız. Bu yasa değişikliği Kürt müttefiklerimizin korunmasını garanti altına alacak ve IŞİD’e karşı yürütülen savaştaki yardımlarına yönelik minnettarlığımızı gösterecek" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump daha önce yaptığı bir açıklamada Kürtlerin “harika savaşçılar” olduğu yorumunu yapmış, “Bizim için savaştılar. Bizim için, bizimle öldüler. Bunu unutmayacağız” demişti.

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Kürtlerle ittifak hakkında, “Suriyeli Kürtlerle yakın çalışma içinde olduk. Harika bir ortak oldular” ifadelerini kullanmıştı.

 

DAHA FAZLA HABER OKU