TFF Tahkim Kurulu, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un itirazlarını reddetti

TFF Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'nin takım harcama limitlerinin artırılması, Trabzonspor'un da Anthony Nwakaeme'nin cezasıyla ilgili başvuruların reddedildiğini duyurdu

Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Fedeasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Fenerbahçe Kulübü'nün takım harcama limitinin 16 milyon lira artırılması kararına yaptığı itirazı ve Trabzonspor Kulübü'nün Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Denizlispor ile oynadığı maçta kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Anthony Nwakaeme için yaptıkları itirazı reddettiğini açıkladı.

 

 

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Futbol A.Ş.'nin Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı'nın 20.maddesinin 1.fıkrasında değişiklik yapılması kararının iptali ile Kulüp Lisans Kurulu'na yapılacak başvuruların transfer ve tescil tarihinin bitimi ile aynı olacak şekilde düzenlenmesi talebine ilişkin başvurusu incelendi. Yapılan müzakere neticesinde; TFF Yönetim Kurulu tarafından yapılan talimat değişikliğinde usule, esasa aykırı bir yön bulunmadığı anlaşıldığından; Fenerbahçe'nin itirazının esastan reddine, oybirliği ile karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

TFF'nin talimatnamedeki ilgili maddesi şöyle:

Sözleşmelerin, imzalandıkları transfer ve tescil dönemi içerisinde ilgili kulüp tarafından tescil işlemi için TFF’ye sunulması zorunludur. Futbolcu da aynı sürede sözleşmeyi TFF’ye sunma hakkına sahiptir. Süper Lig Kulüpleri veya bu kulüpler ile sözleşme imzalayan futbolcular, tescil ettirmek istedikleri profesyonel futbolcu sözleşmelerini, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı’nın EK-XII’si uyarınca sözleşmelerin takım harcama limitini aşıp aşmadığına karar verilebilmesi için transfer ve tescil dönemlerinin son günü en geç saat 18:00’e kadar Kulüp Lisans Kurulu’na sunmak zorundadır. Belirtilen saate kadar sunulmayan sözleşmeler Kulüp Lisans Kurulunca değerlendirilmez.

Trabzonspor'un itirazı da reddedildi

TFF Tahkim Kurulu, Trabzonspor'un Anthony Nwakaeme için yaptığı itirazı da reddettiğini açıkladı.

Federasyondan yapılan açıklamada, "Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Tic. A.Ş.'nin futbolcusu Anthony Nnaduzor Nwakaeme yönünden yaptığı itirazının esastan reddine oybirliği ile, erteleme talebinin reddine oybirliği ile karar verilmiştir" denildi.

Anthony Nwakaeme, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Denizlispor ile oynanan karşılaşmada kırmızı kart görerek cezalı duruma düşmüş, Trabzonspor Kulübü de kartın hatalı olduğu iddiasıyla Tahkim Kurulu'na başvuruda bulunmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU