Oscar ödüllü yönetmen Peter Jackson, The Beatles belgeseli hazırlıyor

İngiliz müzik grubu sosyal medya paylaşımında Jackson'la işbirliği yaptıklarını açıklarken, yönetmen hazırladığı belgeselde The Beatles hayranlarını 1969'a götüreceği müjdesini verdi

İngiliz müzik grubu The Beatles, 1960'lara damga vurmuştu.

The Beatles hayranlarını heyecanlandıran haber, sosyal medyadan duyuruldu. İngiliz grup, Twitter'dan "YENİ FİLM PROJESİ- The Beatles ile Oscar ödüllü yönetmen Peter Jackson arasındaki heyecanlandıran yeni işbirliğini duyurmaktan onur duyuyoruz" paylaşımını yaptı.

Grubun dört üyesinden biri olan Paul McCartney de The Beatles hesabından yapılan paylaşıma kendi sayfasında yer verdi.

 

"Daha önce görülmeyen 55 saatlik kamera kaydı var"

The Beatles severlerin merakla beklediği projenin yönetmen koltuğunda Oscar ödüllü Peter Jackson oturuyor. Paul McCartney, Yoko Ono, Ringo Star ve Olivia Harrison ile işbirliği içerisinde geliştirilen projenin yönetmeni Jackson şu sözleri söylüyor:

"Bize sunulan 55 saatlik daha önce hiç görmediğiniz kamera görüntüleriyle 140 saatlik ses kayıtları sayesinde The Beatles hayranlarına, hayalini kurdukları gibi, gerçeğe en yakın deneyim yaşatılacak. Tıpkı bir zaman makinesi bizleri 1969 yılına götürecek. Belgeseli izlerken dört arkadaşın stüdyolarında harika bir iş çıkarmalarını izliyor olacağız. John, Paul, Ringo ve George'un bir arada, efsanevi parçaları nasıl yoktan var ettiklerini izlemek yalnızca büyüleyecektir. Bu görüntüler ilginç bir şekilde çok samimi..." 

 

Yeni Zelandalı yönetmen Peter Jackson, aralarında Oscar'ın (Akademi) da bulunduğu pek çok ödülün sahibi oldu. Yönetmen Jackson'ın çektiği Yüzüklerin Efendisi ve Hobit üçlemesi, dünyada en çok ses getiren yapımlardan oldu.

Henüz prodüksiyon aşamasında olan filmin vizyon tarihi henüz belli değil.  

 

 

İngiliz basgitarist, söz yazarı, besteci ve film yapımcısı McCartney, The Beatles grubuyla Grammy de dahil pek çok ödül kazandı.

 

 

Birleşik Krallık'ın Liverpool kentinde kurulan The Beatles, bir döneme damgasını vuran müzik gruplarının başında geliyor.

 

 

Grubun hayatta olan iki üyesi var: Ringo Star ve Paul McCartney  

DAHA FAZLA HABER OKU