TSK'ya ait "Koca Yusuf" uçağı, karantina altındaki Vuhan şehrinde bulunan Türkleri getirecek

Kayseri'den havalanan Koca Yusuf ambulans uçağı, Çin'deki 34 Türk, 7 Gürcistan, 7 Azerbaycan ve 1 Arnavutluk vatandaşını Türkiye'ye getirecek

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanlığı, Çin’in Hubei ve Vuhan eyaletindeki Türk vatandaşlarının tahliyeleri için çalışma başlattı. Bugün, 34 Türk için Çin'e ambulans uçak gönderildi.

Yeni tip koronavirüs salgınının yaşandığı Çin'in Vuhan kentinde yaşayan Türk vatandaşlarını Türkiye'ye getirecek askeri kargo uçağı Kayseri'den Etimesgut Askeri Havaalanı'na geldi.

Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından kalkan "Koca Yusuf" adlı ambulansa dönüştürülen Türk Hava Kuvvetlerine ait A400M kargo uçağı, sağlık ekipleri ve ekipmanı aldıktan sonra Çin'e hareket edecek.

koca-yusuf-aa-2.jpg
Fotoğraf: AA

 

Koca Yusuf, Hubei’ye giderek, Vuhan’da mahsur kalan 34 Türk, 7 Gürcü, 7 Azerbaycan ve 1 Arnavutluk vatandaşını Türkiye’ye getirecek.

Bakanlık, Vuhan’da ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle, Türk vatandaşlarının ve aile fertlerinin eyaletten tahliyeleri için çalışma başlatıldığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Çin’in Hubei eyaletindeki Wuhan şehrinde ortaya çıkan yeni koronavirüs (2019-nCoV) türü salgın nedeniyle, başta Wuhan olmak üzere Hubei eyaletindeki vatandaşlarımızın ve aile fertlerinin eyaletten tahliyelerini teminen Bakanlığımız çalışmalar başlatılmıştır. Bu çerçevede Sağlık Bakanlığımız gerekli tüm hazırlıkları yapmıştır. Çin makamlarıyla da yakın temas yürütülmektedir. Bakanlığımız ve Pekin Büyükelçiliğimiz eyaletteki vatandaşlarımızla düzenli temasta olup, vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirme ve yönlendirme yapmaktadır"

Bakanlık, Çin’deki vatandaşları seyahat etmemeleri, vakaların yoğun olduğu bölgelerden uzak durmaları, sağlık önlemlerine riayet etmeleri, Çin makamları, Dünya Sağlık Örgütü, Bakanlık ve Çin’deki diplomatik temsilciliklerin açıklama ve uyarılarını yakından takip etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU