Patrondan çalışana taciz mesajı iddiası: Bugün çok güzelsin, 5 bin TL edersin

Suçlamaların asılsız olduğunu iddia eden Erdem S. “Benim banka ve telefon şifrelerim çalışanlarımda da var” dedi

Fotoğraf: Pixabay

İki kadın çalışan, ABD’de ev almak isteyen kişilere danışmanlık yapan gayrimenkul şirketinin sahibi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kadınlardan biri ifadesinde, eski patronunun, kendisi ile yaptığı motivasyon konuşması sonrası zorla öptüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Diğer kadın çalışan savcılık ifadesinde, eski patronunu, kendisi ile birlikte olması halinde 5 bin TL vereceğine dair mesaj attığını öne sürdü.

Suçlanan şirket sahibi ise “Suçlamalar asılsız, cinsel tacizde bulunmadım. Benim banka ve telefon şifrelerim çalışanlarımda da var” dedi.

2 hafta arayla işten ayrıldılar

Z. D. (31) muhasebeci olarak “T. Investment” isimli gayrimenkul şirketinde 22 ay yazılım uzmanı, K. U. (31) ise savcılık ifadesine göre şirkette 4 ay kadar çalıştı.

İki kadın çalışan da geçtiğimiz günlerde 2 hafta ara ile işten ayrıldı.

Avukat  Mehmet Yıldırım’ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda, şirketin sahibi Erdem S.’ye ilişkin olarak “sistematik olarak cinsel taciz ve mobbing yapma” suçlaması yer aldı.

“Ne paralar kazandırırım sana ben”

Savcılık dilekçesinde, K. U.’nun yapılan tacizlere, işsiz kalma korkusundan, etkili bir biçimde karşı koyamadığı belirtildi.

Dilekçede Erdem S.’nin K. U.’ya yönelik “3-4 bin nedir ki… Sen bana kendini bırakırsan ne paralar kazandırırım sana ben” dediği iddia edildi.

Suçlamalara yanıt: Banka ve telefon şifrelerim çalışanlarımda var

Şirketin sahibi Erdem S. Suçlamalara “asılsız ve maksatlı” yanıtı vererek, “Kimseyi taciz etmem söz konusu değil. Benim bu insanlara yalnızca iyiliğim dokundu. Bu insanlar, ‘beni işten çıkarma’ diye yalvaran insanlar” dedi.

Erdem S., K. U.’ya mesaj atıp atmadığını hatırlamadığını belirterek “Z. D.’ye de öyle bir mesaj atmadım. Ancak benim banka ve telefon şifrelerim çalışanlarımda da var” ifadesini kullandı.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU