Kızılay’dan Ensar Vakfı açıklaması: Hayırsever bağışçının şartı yerine getirildi

Kızılay'ın açıklamasında "Hayırsever vatandaşlarımız ve duyarlı şirketlerimiz, Kızılay'a doğrudan bağış yapıp herhangi bir şart öne sürmedikleri gibi, bazı bağışlarını da bazı faaliyetlerde kullanma şartı ile yapmaktadırlar" bilgisi yer aldı

Fotoğraf: AA

Elazığ depreminin ardından Kızılay'ın Ensar Vakfı'na 8 milyon dolar bağışta bulunduğu öne sürüldü. Kızılay'dan yapılan açıklamada, "Hayırsever firma, Kızılay'a bağışta bulunmuş, şart olarak eğitime destek vermek amacıyla öğrenci yurdu yapılmak üzere habere konu olan vakfa aktarılmasını istemiştir" denildi.

Gazzetta9'dan Celal Eren Çelik'in haberine göre, Kızılay'ın Ensar Vakfı'na 8 milyon dolar bağışta bulundu. Habere göre Kızılay, Başkentgaz tarafından hesaplarına aktarılan bağış paralarının Ensar Vakfı'na verilmesi noktasında kuruma muvafakat verdi ve Başkentgaz bu doğrultuda 29 Aralık 2017’de vakfa yüklü miktarda bağış yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kızılay'a 8 milyon dolar bağışlandığı, bağışın 75 bin dolarının Kızılay'a verildiği, geri kalan 7 milyon 925 bin doların ise Ensar Vakfı’na aktarıldığı belirtildi.

​Kızılay Bağış Yönetimi Direktörlüğü, haberin ardından Celal Eren Çelik'e gönderdiği elektronik posta ile açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

Söz konusu haberde adı geçen hayırsever firma, Kızılay'a bağışta bulunmuş ve şart olarak eğitim hizmetlerine destek vermek amacıyla öğrenci yurdu yapılmak üzere habere konu olan vakfa aktarılmasını istemiştir. Kızılay da bu şartı, bağışçının istekleri doğrultusunda yerine getirmiştir. Hayırsever vatandaşlarımız ve duyarlı şirketlerimiz, Kızılay'a doğrudan bağış yapıp herhangi bir şart öne sürmedikleri gibi, bazı bağışlarını da bazı faaliyetlerde kullanma şartı ile yapmaktadırlar. Kızılay'ın resmi internet sayfasına girildiğinde onlarca şartlı bağış hesabı olduğu görülecektir. Kimi firmalar bağışlarıyla sadece tekerlekli sandalye alınması kimi firmalar da su kuyuları açılmasını istemektedir.

Celal Eren Çelik’in kendisine gönderilen e-postayı sosyal medyada yayınlamasının ardından Kızılay’ın resmi hesabından da konu hakkında bir açıklama yapıldı.

Açıklamada Çelik'e gönderilen bilgileirn aynısı yer aldı:

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU