Kobe Bryant, Oscar Ödül Töreni’nde anılacak

Bryant, Dear Basketball adlı kısa filmiyle Oscar almıştı

Geçirdiği helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden NBA efsanesi Kobe Bryant, Oscar töreninde anılacak.

Bryant ve kızı Gianna'nın da aralarında bulunduğu 9 kişinin hayatını kaybettiği trajik kaza geçen hafta sonu tüm dünyayı şoke etti.  

Collider’da yer alan habere göre 2020 Oscar ödülleri televizyon yayını esnasında NBA yıldızına bir ithafta bulunulacak.

Bryant 2018’de, başyapımcılığını üstlendiği kısa animasyon filmi Dear Basketball ile En İyi Kısa Animasyon filmi ödülünü almıştı. Dolayısıyla Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’yle mevcut bir ilişkisi bulunuyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bryant’ın ölümü 9 Şubat’ta gerçekleşecek 2020 Oscar Ödül Töreni’nde anılacak fakat detaylar henüz belli değil.

Basketbol efsanesine yayının “Anılarına” (In Memoriam) bölümünde mi yer verilecek yoksa şahsına özel bir anma mı düzenlenecek, bilinmiyor.

Ödül töreni geçen sene olduğu gibi bu sene de sunucusuz olacak ama yapımcılar En İyi Orijinal Şarkı ödül adaylarının yayın esnasında şarkılarını sahnede söyleyeceklerini açıkladı. Bunun dışındaysa törenden bekleyebileceklerimiz sır gibi saklanıyor.

Bryant’a ithaf, sadece Oscar geçmişinden dolayı değil, ani ölümünün dünyanın dört bir yanında yaptığı etkiden dolayı da yerinde görünüyor.

Geçen pazar gerçekleşen Grammy Ödül Töreni’nde sahne alan pek çok kişi de Bryant’ı andı fakat Oscar törenine henüz bir buçuk hafta daha olması, organizasyona, yayına Bryant’ın mirasına dair etkileyici bir parça hazırlamak için yeterli süre veriyor.

Oscar Ödül Töreni 9 Şubat Pazar gerçekleşecek.

Collider

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU