İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu’dan Trump’ın planına tepki: Kudüs Filistin’in başkentidir

ABD Başkanı Trump’ın açıkladığı plana tepki gösteren İYİ Parti Sözcüsü Ağırlioğlu, “Ortaya çıka çıka Kudüs'ün İsrail'in başkenti olacağına dair bir rezalet çıktı” dedi

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağırlioğlu, ABD Başkanı Trump'ın planını eleştirdi / Fotoğraf: AA  

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı plana tepki gösterdi. 

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Ağıralioğlu, Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu ifade etti. 

İsrail’in Filistin topraklarında işgalci olduğunu belirten Ağırlioğlu, “İsrail bu bölgede istikrarsızlığa, kana doymaz azgınlığına Amerika'yı miğfer etmiştir" dedi.

ABD Başkanı Trump’ı eleştiren Ağırlioğlu, şunları kaydetti: 

Yüzyılın barış planı olarak takdim edildi. Ortaya çıka çıka Kudüs'ün İsrail'in başkenti olacağına dair bir rezalet çıktı. Kudüs Filistin'in başkentidir. İsrail o topraklarda işgalcidir. Yüzyılın barış planı diye ortaya çıkan gerçeğin bizdeki karşılığı şudur; İsrail bu bölgede istikrarsızlığa, kana doymaz azgınlığına Amerika'yı miğfer etmiştir. ABD İsrail'e 'Burada yalnız değilsin, bu zulümde biz de seninle beraberiz.' demiştir.

Ağıralioğlu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin 82 milyonluk bir aile olduğunu belirterek, "Hükümetin devlet adına yaptıkları iyi işleri desteklemeye, yanlış yaptıklarını tenkit etmeye, onlara uyarı vazifelerimizi sürdürmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.
 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU