Kolombiya'da art arda çocuk ölümleri: Koronavirüs'ten sonra yeni salgın mı?  

Küresel ölçekte paniğe yol açan koronavirüs salgını sürerken Latin Amerika ülkesi Kolombiya'dan yeni bir salgın haberi geldi. Kaynağı henüz belli olmayan salgın 6 günde 6 çocuğun ölümüne neden oldu

Fotoğraf: Twitter @CoRevistachoco

Çin'in Vuhan kentinden önce Çin ana karasına ardından 19 ülkeye yayılan koronavirüs tüm dünyayı endişelendiriyor.

Son ölüm haberi ise Kolombiya'dan geldi. 

Ancak Latin Amerika ülkesindeki bu ölümlerin yeni tip virüs ile ilgisi olmadığı, yeni bir salgın olabileceği söyleniyor.

Latin Amerika haber ajansına göre ülkenin kuzeybatısındaki Choco eyaletinde 23 Ocak'tan bu yana 6 çocuk hayatını kaybetti, 60'dan fazla kişi hasta oldu. 

Ölen çocuklarının tümü de 10 yaşın altında.

Rapor edilen 60 vakanın tamamı çocuk.

Sağlık Bakanlığı genel durum değerlendirmesinin yapıldığını açıklarken, Ulusal Sağlık Enstitüsü (INS) koordinasyon için operasyonun devam ettirildiğini belirtti. 

Choco eyaletinde Woonnaan yerli barınağında görülen salgın ile ilgili konuşan Kolombiya Wounaan Halk Otoriteleri Konseyi'nin temsilcisi Orlando Moya, salgınının 10 yaşın altındaki çocuklarda ateş, kusma ve ishale neden olduğunu ifade etti. 

"Çocuklar ölüyor, sonuncusu dün öğle saatlerinde öldü. Kimse bunun nedenini söylemiyor" diyen Moya, hükümetin kendilerine net bir bilgi vermesi gerektiğini söyledi. 

Ölümlerin temiz su bulunamaması nedeniyle gerçekleşen akut bir ishal salgını olabileceği öne sürülüyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU