AK Parti Sözcüsü Çelik: Yüzyılın Anlaşması barış değil, işgal planıdır

Ömer Çelik, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ün İsrail toprağı olduğunu öngören Ortadoğu planına tepki gösterdi. Çelik, "Yüzyılın Anlaşması, İsrail'e yeni bir saldırganlık zemini oluşturmaktır" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD Başkanı Donald Trump'ın dün akşam saatlerinde İsrail Başbakanı Benyamim Netanyahu ile birlikte Yüzyılın Anlaşması adıyla açıkladığı, Kudüs'ü tamamıyla İsrail'e bırakan Ortadoğu Barış Planı'na sert bir dille tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Garimeşru işgali meşrulaştırmaya çalışan bir plandır. İsrail'in oluşturduğu saldırgan fiili durumun yasallaştırılmaya çalışılmasından başka bir şey ifade etmiyor bu plan" diyen Çelik, "Açık bir şekilde, barış değil, bir işgal planıdır. İsrail'e yeni bir saldırganlık zemini oluşturmaktır" ifadesini kullandı..

"Barış planı ölü doğmuştur"

Planın zamanına da dikkati çeken Çelik, "Yeni seçimden önce Netanyahu'ya destek verilmesi için Ortadoğu'da yeni çatışmaları destekleyecek bir tutumun ortaya çıktığını görüyoruz" diye konuştu.

"Amerika'nın barış planı ölü doğmuştur" diyen Çelik, "Filistin topraklarında, başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulması amacıyla çalışmalara devam edeceğiz" diye devam etti.

Konuşmasının başında Elazığ depremine ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Çelik, Diyarbakır Anneleri'nin depremzedelere verdiği desteği hatırlatarak teşekkür etti.

insanlığın evrensel değerlerinin bir kere daha teröre kurban edildiğini açık ve net bir şekilde görüyoruz. Bu mantıkla bakarsanız bu karar DEAŞ'ı da terör örgütü olmaktan çıkarır, DEAŞ'ı da sadece bir çatışmanın tarafı haline getirir.

Elazığ ve Malatya'da deprem bölgesinde çalışanların herkese insanlık dersi veren fedakarlıklarda bulunduğunu kaydeden Çelik, "Burada milletimizin büyüklüğünü, gönül büyüklüğünü, millet olmasının büyüklüğünü bir kere daha hep beraber müşahede etmiş olduk. Tabii çeşitli olaylarda olduğu gibi burada da maalesef bu duygunun dışına çıkan, kendini kötülüğün hizmetine sokmuş, ahlaken ve vicdanen kabul edilemeyecek ifadeler kullanan birtakım kimselerin olduğunu gördük. Onları kendi kötülükleriyle baş başa bırakmak lazım" dedi.

Belçika'ya tepki: İnsanlık dışı bir tutum

Belçika Temyiz Mahkemesi'nin PKK'nın silahlı faaliyetlerinin "Türkiye'nin iç anlaşmazlığı" olduğunu ve bu nedenle de terör örgütü sayılamayacağı yönündeki alt mahkeme kararını onamasına da sert bir dille tepki gösteren AK Parti Sözcüsü şöyle konuştu:

Uluslararası normlarda iç mücadelede bir devlet dışı aktör demek, meşru bir devletle bir terör örgütünü eş tutmak gibi hukukla herhangi bir uluslararası hukuk normuyla izah edilemeyecek kadar hukuk dışı, insanlık dışı bir tutumdur. Belçika'da

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU