Hürriyet muhabiri kadınların sahip olduğu o uygulamayı test etti: Durağı bekle abla

2016’da hayata geçen uygulama kadın yolcuların İETT otobüslerinde saat 22.00 ile 05.00 saatleri arasında istediği yerde inmesine olanak sağlıyor

Hürriyet muhabiri Ece Çelik, Fotoğraf: Hürriyet

İstanbul’da da uygulanan, “kadınların İETT otobüslerinden istedikleri yerde inebilmesi’ uygulamasının üzerinden 3 yıl geçti.

Hürriyet muhabiri Ece Çelik’in, bindiği otobüslerde test ettiği uygulamadan şoförlerin haberdar olmadığı, “Ben öyle bir şey duymadım. Ama biz yardımcı olmaya çalışıyoruz tabii ki” dedikleri öğrenildi.

2016’da dönemin İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından yapılan bir açıklamayla duyurulan uygulama, gece 22.00 ile 05.00 saatleri arasında kadın yolcuların istediği yerde inmesini sağlıyor.

Çelik bu saat aralıklarında farklı otobüslerde yolculuk yaparak durumu test etti.

Ancak ne şoförlerin ne de kadın yolcuların uygulamadan haberi olmadığı ortaya çıktı.

"Durağı bekle abla"

Saat 23.20’de Kuzguncuk’tan bindiği otobüste şoföre genel trafiği riske atmayacak ama durak olmayan bir noktada inmek istediğimi söyleyen. Çelik, “Durağı bekle abla” yanıtını aldığını kaydetti.

Çelik başka bir otobüs şoförünün ise uygulamayı hatırlatmasına rağmen “Ben öyle bir şey duymadım. Ama biz yardımcı olmaya çalışıyoruz tabii ki. Şu ileride durayım, inersin” dediğini aktardı.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU