Feyenoord'a kiralanan Oğuzhan Özyakup: Mutlu olmak için, huzurlu olmak için Hollanda'ya gidiyorum

Özyakup, Hollanda'ya gitmeden önce havaalanında açıklamalarda bulundu

Oğuzhan Özyakup / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ta forma giyen Oğuzhan Özyakup, Hollanda Birinci Futbol Ligi (Eredivise) ekiplerinden Feyenoord'a sezon sonuna kadar kiralandı.

Hollanda'ya gitmek üzere havalimanına giden Özyakup, TRT Spor'a yaptığı açıklamada, "Yarım sezon çok zor günler atlattık. Başkan gitti, hoca gitti" dedi. 

"Benim de performansım son 1 senedir tartışılır" diyen Özyakup, "İstediklerimi yapamadım, farklı sebepleri de var. Mutlu olmak için, huzurlu olmak için Hollanda'ya gidiyorum. Güven tazelemek istiyorum.  İnşallah Beşiktaş'a para kazandırırım ya da belki geri dönerim" diye konuştu. 

İsmi Beşiktaş'la anılan Sergen Yalçın'la da konuştuklarını söyleyen Özyakup, şu ifadeleri kullandı: 

Onun da güzel düşünceleri vardı ama kararımı çok önceden vermiştim. İnşallah bu anlaşma iki taraf için de iyi olur.

"Fikri önemli olan 2-3 kişiye daha sordum"

Ayrılık kararını alırken A Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş ile de konuştuğunu dile getiren Oğuzhan, "Şenol Hoca ile 4 sene çalıştım. Onu bir öğretmen gibi görüyoruz, genelde herkese yardım eder. Onunla da görüştüm, fikrini aldım. Fikri önemli olan 2-3 kişiye daha sordum, danıştım ve kararımı verdim. Feyenoord'a gidiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Bu sezon Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi olmak üzere toplamda 20 maçta siyah-beyazlı formayı giyen Oğuzhan Özyakup, 1 gol ve 1 asist kaydetti.

 

Independent Türkçe, TRT Spor

DAHA FAZLA HABER OKU