Netanyahu, Putin’e Yüzyılın Anlaşması’nı anlatacak

Washington'da temaslarını sürdüren İsrail Başbakanı Netanyahu, ‘Yüzyılın Anlaşması’ için Rusya Devlet Başkanı Putin’le görüşecek

Fotoğraf: AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin-İsrail anlaşmazlığını çözmek iddiasıyla ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve kıdemli danışmanı Jared Kushner öncülüğünde hazırlanan “Yüzyılın Anlaşması”  hakkında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmek üzere Moskova'ya gidecek.

İsrail basınına konuşan ve adı açıklanmayan bir yetkili, Başbakan Netanyahu'nun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Yüzyılın Anlaşmasını görüşmek amacıyla Washington ziyaretini tamamladıktan sonra yarın Moskova'ya geçeceğini belirtti. 

Yetkili, Netanyahu'nun Putin'i, Trump'ın planı hakkında bilgilendireceğini ifade etti. 

Tutuklu İsrail vatandaşı da masada olacak 

İsrail basını, Netanyahu-Putin görüşmesinde, Nisan 2019'da Moskova'daki havalimanında valizinde yaklaşık 10 gram uyuşturucu bulunan ve bu nedenle 7,5 yıl hapse mahkum edilen İsrail-ABD vatandaşı Naama Issachar'ın serbest bırakılması konusunun da gündeme geleceğini yazdı.  

İsrail Başbakanı Netanyahu, Yüzyılın Anlaşmasını görüşmek üzere dün ABD Başkanı Trump ile Beyaz Saray'da bir araya gelmişti.  Trump ile Netanyahu'nun bugün de görüşmesi bekleniyor.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU