Elazığ’ı ziyaret eden Davutoğlu: Deprem için toplanan her kuruş deprem için harcanmalı

Deprem vergileriyle ilgili sorulan bir soruya cevap veren Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, deprem için toplanan paraların deprem için harcanması gerektiğini söyledi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 6,8 büyüklüğündeki depremin sarstığı Elazığ’a gitti.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, deprem vergileri ile ilgili bir soruya, “Bu konu şeffaf bir şekilde tartışılabilir. Deprem için toplanan her kuruş deprem için harcanmalı” dedi.

"Deprem konusu siyaset dışıdır"

Deprem sonrası ortaya çıkan dayanışma tablosundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Davutoğlu, “Bunlar, herkesin millet olarak omuz omuza verdiği sınav günleridir. Böyle günlerde milletimiz hep güzel sınavlar vermiştir. Allah Elazığımızı hep aziz eylesin" ifadelerini kullandı.

"Böyle anlar, hele hele deprem konusu siyaset dışıdır” diyen Davutoğlu, “Depremle mücadele bağlamında güçlü bir arka plana sahip olmalıyız. Geçmişte acı depremler yaşadık. Devletimiz, milletimiz tecrübe kazandı, mesafeler alındı” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, şunları söyledi:
 

Depreme sadece deprem olduktan sonra müdahale etmek yeterli değil. Her an deprem olacak bilinciyle hazır olmamız gerekiyor. En önemlisi şehirlerimizin bütün yapıları bir mastır plan çerçevesinde gözden geçirilmeli. Zor günler ama bütün bu zorlukları aşarız. Deprem öncesinde alınacak tedbirler karşısında adımları atmamız lazım. Emeği geçen herkese, yardım için bölgeye koşan sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum.


"Türkiye'nin deprem konusunda ciddi bir mali altyapıya ihtiyacı var"

Deprem vergileriyle ilgili soruya da yanıt veren Davutoğlu, bu konunu şeffaf bir şekilde tartışılabileceğini belirterek, “Deprem için toplanan her kuruş deprem için harcanmalı. Türkiye’nin zaten bu konuda ciddi bir mali altyapıya ihtiyacı var. Bundan sonrası için hep beraber depreme karşı hazırlıklı olalım” ifadelerini kullandı.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU