Manisa'da 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Manisa Kırkağaç merkezli deprem İstanbul'da da hissedildi. AFAD, depremin büyüklüğünü 4.8 olarak duyurdu. Manisa Valiliği "can kaybı, yaralanma ve hasar yok" dedi

Fotoğraf: AA

Manisa'da merkezi Kırkağaç olan 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 14:26'da yaşanan depremin derinliği 11.8 kilometre olarak kaydedildi.

Manisa'da meydana gelen deprem İzmir, Bursa İstanbul'da da hissedildi. İlk depremin ardından Kırkağaç'ta 3.2 büyüklüğünde iki deprem daha meydan ageldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 4.8 olarak açıkladı. Derinlik ise 7 kilometre olarak kaydedildi.

 

Açıklamada, "Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde saat 14.26’da 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir" ifadelerine yer verilirken, an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı aktarıldı.

Avrupa Akdeniz Sismoyoloji Merkezi de, depremin şiddetinin 5.0 olarak duyurdu.

 

Valilik: Can kaybı, yaralanma yok

Manisa Valiliğinden depreme ilişkin yazılı açıklamada, "Saat 14.26'da merkez üssü Kırkağaç ilçesi olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Depremde can kaybı, yaralanma ve herhangi bir hasar meydana gelmemiştir." denildi.

Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkez üssü Akhisar olan 22 Ocak'ta meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremden bu yana, ilçelerinde çok sayıda artçı sarsıntının hissedildiğini dile getirdi.

Bunların hiçbirinin bugün saat 14.26'da meydana gelen deprem kadar kuvvetli hissedilmediğini aktaran Gedüz, "Ben de dahil bütün arkadaşlarımız arazide dolaşıyoruz. Şu ana kadar olumsuz bir durum duymadık. Tehlike bir durum iletilmedi." dedi.

Manisa Valisi Ahmet Deniz ise "Herhangi bir olumsuzluk yok" dedi.

Deniz, depremin ardından bölgeyle iletişime geçtiklerini aktarırken, başta AFAD olmak üzere ekiplerin sahadan ilk bilgileri aldığını vurguladı.

Deniz, "Muhtar arkadaşlarla görüşüyoruz. Arkadaşlarımız da Kırkağaç merkez ve mahallelerini kontrol edecekler" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU