İmamoğlu eleştirilen kayak tatiline böyle yanıt verdi

Elazığ’daki depremin ardından Tunceli’ye daha sonra da Erzurum’a geçen İmamoğlu ailesiyle yaptığı yarıyıl tatiline dair Twitter’dan fotoğraflar paylaştı

Fotoğraf: Twitter / ekrem_imamoglu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti’li isimler tarafından eleştirilen kayak tatili hakkında Twitter’dan bir paylaşım yaptı.

Twitter’dan tatiline dair fotoğraflar paylaşan İmamoğlu paylaşımına, “Yarıyıl tatili nedeniyle çocuklarım ve eşim ile birlikte dünya güzeli Erzurum’u hissetmenin mutluluğunu yaşıyoruz” notunu düştü.

Deprem bölgesine İBB yardımı

Elazığ ve Malatya’da 41 kişinin ölümüne neden olan 6.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Türkiye’nin dört bir tarafından yardımlar bölgeye gönderildi.Depremin gerçekleştiği Cuma akşamı yardımları yola çıkaran ilk belediyelerden biri de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ydi.

İmamoğlu deprem akşamı, “İBB olarak her türlü yardım için hazırız” mesajı vererek bölgeye, 10 arama kurtarma aracı, 3 bin kişiye hizmet verecek yemek tırı, su tankı, soğuk gıda kamyonu, açık kasa kamyonlar, 66 itfaiye personeli, 8 aşçı, 8 şoför ve iki yardımcı personel gönderdi.

Elazığ ve Malatya’nın ardından Tunceli’ye gitti

İmamoğlu Elazığ ve Malatya ziyaretlerinin ardından Tunceli'ye geçti.

Tunceli’de uzun zamandır haber alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun ailesiyle görüşen İmamoğlu ve eşi, daha sonra TKP'li Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Maçoğlu'nu ziyaret etti.

İmamoğlu Tunceli ziyaretine ilişkin Twitter’dan şu paylaşımı yaptı:

Sualtı arama kurtarma ekiplerimiz bir süredir kayıp olan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun Uzunçayır Barajı’ndaki arama çalışmasına katılmışlardı. Bugün Tunceli Belediyesi’nin ardından arama bölgesini ziyaret ettik. Dileğimiz; Gülistan’ın bir an önce bulunması.

Yarıyıl tatili nedeniyle Erzurum’da

İmamoğlu; ziyaret ettiği 3 kentin ardından Erzurum'a geçti.

AK Parti’li bazı isimlerin eleştirdiği ziyaret tartışılmaya başladı.

AK Parti’li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan Twitter’dan İmamoğlu’nun tatiline dair fotoğraf paylaşarak, “İmamoğlu Erzurum’da kayakta... Sana Erzurum Palandöken’de tatil, bize Elazığ’da çalışmak yakışır...” dedi.

Bazı medya kuruluşlarında da eleştirilen tatil için İmamoğlu’ndan açıklama geldi.

İmamoğlu Twitter’dan ailesiyle yaptığı kayak tatilinden fotoğraflar paylaşarak şunları kaydetti:

Yarıyıl tatili nedeniyle çocuklarım ve eşim ile birlikte dünya güzeli Erzurum’u hissetmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizin her köşesi başka bir değer, başka bir cennet. Türkiye kavganın değil sevginin merkezi olmalı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU