İstanbul’un deprem toplanma ve geçici barınma alanları açıklandı

İBB, 39 ilçenin toplanma ve geçici barınma alanlarını belirledi. İstanbullular deprem sonrası toplanacakları alanları internetten öğrenebilecekler

Görsel: sehirharitasi.ibb.gov.tr

Elazığ depreminin yaraları sarılmaya çalışılırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kentteki toplanma ve geçici barınma alanlarını belirledi.

İBB’den yapılan açıklamada, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı tarafından belirlenen alanların seçiminin nasıl gerçekleştirildiği şu ifadelerle anlatıldı:

Alanların seçiminde Karar Destek Modeli uygulandı. Uygulanan modelde, toplanma alanı seçim kriterleri saptandı, puanlama yöntemi uygulandı ve AFAD, AKOM, Kıyı Emniyet Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile ilgili birçok kurumun içinde yer aldığı bilimsel altlıklara dayalı olacak şekilde bir model ortaya konuldu. Model; mülkiyet, büyüklük(ölçek), ulaşım ve erişilebilirlik, konum ve çevresel ilişkiler, kullanılabilirlik ve çok fonksiyonluluk, altyapı ve doğal yapı gibi kriterlerden oluştu. Modelde, belirlenen kriterler üzerinden puanlama yapılarak Toplanma Alanları ve Geçici Barınma Alanları tespit edildi.

İBB çalışmasında depremin hemen ardından toplanmalara alanları ile depremden sonra İstanbulluların ihtiyaçlarını yanıtlayacak geçici barınma alanları belirlendi.

İstanbullar toplanma ve geçici barınma alanlarını, http://sehirharitasi.ibb.gov.tr adresinden öğrenebilecek. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU