AK Parti’li ve MHP’li isimler arasında deprem tartışması: 1999’da Devlet Bahçeli vardı

AK Parti’li Tayyar ve Kuzu’nun paylaşımlarına MHP’liler tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

AK Parti’li Şamil Tayyar ve Burhan Kuzu’nun sosyal medyada 17 Ağustos 1999 depremine dair paylaşımları MHP’li isimlerin tepkisini çekti.

Elazığ’daki 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medyada geçmişte meydana gelen depremler de tartışma konusu oldu.

Eski AK Parti Milletvekili Tayyar, Twitter hesabından “Deprem gibi doğal afetlerde kriz yönetme ve koordinasyon becerisi önemli. 1999 depreminde çöken devlet, bu kez ayakta. Sınırlı sayıda provokatörü saymazsak, iktidarı, muhalefeti birlikte. Allah birliğimizi daim kılsın. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diliyorum” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter de Tayyar’a “İddian asılsızdır! Zor ve acılı günlerde yalanlarla sinirleri geriyorsun. Ayıp! 1999’da büyük bir yıkım ve enkaz devlet-millet kenetlenmesiyle kaldırıldı. Depremi siyasileştirmek acziyet ve art niyetliliktir. 1999’da Devlet Bahçeli vardı, unutma ki, o varken devlet zaten çökmezdi” karşılığını verdi.

Kuzu’dan da tepki

Kuzu ise, “Sırf muhalefet yapmak için, insanların acısı üzerinden siyaset yapanlar var. Bunun adı vicdansızlıktır. Allah’a havale ediyorum. 17 Ağustos depremi sonrası dönemin Ecevit hükümeti, depremzedeler için gelen yardım paralarıyla memur maaşlarını ödemişti. Unutmayalım!” paylaşımı yaptı.

Tayyar’a yanıt

MHP Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya AK Parti’li Tayyar’a tepki gösterdi.

Vahapoğlu Twitter’dan şunları kaydetti:

Hafıza çökebilir, akıl kaybedilebilir. Bir yerlere mesaj verip ilişkini düzelteceksen bile vicdanlı ol. Bu deprem o deprem değil, mukayese edilemez. O tarihte MGK Gen. Sekliğinde kriz merkezinde görevli idim. Devlet çökmedi. 100 yılın felaketi dünyanın gıpta ettiği şekilde yönetildi.

Yönter ise Şamil Tayyar’a “İddian asılsızdır! Zor ve acılı günlerde yalanlarla sinirleri geriyorsun. Ayıp! 1999’da büyük bir yıkım ve enkaz devlet-millet kenetlenmesiyle kaldırıldı. Depremi siyasileştirmek acziyet ve art niyetliliktir. 1999’da Devlet Bahçeli vardı, unutma ki, o varken devlet zaten çökmezdi” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, “Devlet, millet üzerine kurulu bir organizasyon, yani tüzel bir varlık olup seçilmiş hükümetlerce sevk ve idare edilir” diyererek, “Teminatı Asil Türk Milleti’dir. 15 Temmuz bunun en son örneğidir. ‘Çöken devlet’ talihsiz bir ifade olmuş. Devlet 1999’da ayaktaydı, bugün de öyle” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise hem Kuzu’ya hem de Tayyar’a seslendi. Akçay, “Sayın Burhan Kuzu, sizin de 1999 depremi üzerinden siyaset yapma huyunuz nüksetmiş, ayıp etmişsin. Depreme yardım paralarıyla maaşlar ödendi ifadeniz doğru değil, uyduruk bir itham. Bu yalanlardan ne umuyorsunuz?” dedi. Akçay daha sonra da Şamil Tayyar’a “Yalan söylüyorsun, 1999 depreminde devlet dimdik ayaktaydı ve dünyaya örnek bir çalışma gösterdi. Bugün provokasyon yapan sınırlı sayıda kişilerden bir farkın yok” görüşünü savundu.

 

Independent Türkçe, Milli Gazete

DAHA FAZLA HABER OKU