Erdoğan'dan Fazıl Say açıklaması: Linç kampanyası başlattılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Piyanist Fazıl Say'ın konserine gitmesinin ardından başlayan tartışmaları değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Piyanist ve besteci Fazıl Say'ın "Truva Sonatı" konserini izlemişti. Fotoğraf: AA

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Mülki İdare Amirleri Buluşması'nda konuştu. Piyanist Fazıl Say'ın konserine gitmesiyle başlayan tartışmaları değerlendirdi. Erdoğan “linç kampanyası” diyerek nitelendirdi. 

"Cumhurbaşkanı olarak o gece ülkemizi uluslararası alanda başarıyla temsil eden bir sanatçımızın yanında bulunmaktan memnuniyet duyduk ancak malum kesimler daha konser daveti şahsıma ulaştığı andan itibaren büyük bir linç kampanyası başlattılar. Şahsıma, hatta konsere katılan herkese edebe, ahlaka, vicdana asla sığmayacak laflar ettiler."

Cumhurbaşkanı “Bu toprakların yetiştirdiği bütün değerleri hiçbir ayrım yapmadan bağrımıza bastık." dedi.

Türk dizileri 156 ülkeye ihraç ediliyor

Erdoğan, 2004'te hayata geçirilen 5204 sayılı kanunun, Türk sinema ve dizi sektörünün çağ atlamasını sağladığını söyledi. 

"Son düzenleme ile bu adımları daha ileriye taşıyoruz. Öyle ki 2002 yılında vizyona giren yerli film sayısı 9 iken, 2018 yılında bu sayı 180'e, 2 milyon olan yerli film seyirci sayısı da 44,5 milyona ulaştı. Bugün Türk dizileri dünyanın 156 ülkesine ihraç ediliyor ve yaklaşık 500 milyon kişi tarafından izleniyor. 350 milyon dolarlık ihracat hacmiyle Türk dizileri Amerika'dan sonra bu alanda ikinci sıraya yerleşti."

Kaymakamlara telefon uyarısı

Cumhurbaşkanı kaymakamların telefonlarının kapalı olmamasını istedi. 

"Aradığı zaman sizi ilgili ilgisiz herkes bulabilecek. Yönettiği ilçedeki her bir hanenin eksiğini, gediğini, ihtiyacını, sıkıntısını, derdini bilmeyen kaymakam, bizim gözümüzde görevini layıkıyla yerine getirmiyor demektir. Bu, kaymakam için böyle, vali yardımcısı için böyle, valiler için de böyle. Aynı şey emniyet müdürlerimiz için de böyle, aksi takdirde bu ülke yönetilmez."

Kaymakamların özlük hakları

Kaymakamların diğer kamu görevlileriyle arasında oluşan özlük hakları ayrışmasının da farkında olduklarını bildiren Erdoğan yürütülen çalışma hakkında bilgi verdi. 

 "Böyle bir durumu kabullenmek mümkün değildir. Bu konuda İçişleri Bakanlığımız tarafından yürütülen bir çalışma var. Bu çalışmanın süratle neticelendirilerek önümüze getirilmesini bekliyoruz. Zaten bu sorunu en geç 2019'da çözme sözü vermiştik. İnşallah gayretlerini ve fedakarlıklarını yakından bildiğimiz kaymakamlarımızın bu sıkıntısını da çok yakında neticeye kavuşturmuş olacağız."

DAHA FAZLA HABER OKU