Öcalan ile görüşen Doç. Özcan’ın açıklamaları Fuat Oktay’a soruldu

İYİ Partili Çıray: Ali Kemal Özcan’ın İmralı ziyaretinden dönüşünde bölücü örgüt başının kendisine verdiği mektubu basına açıklaması için baskı yapan devlet görevlileri kimlerdir?

Fotoğraflar: AA

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray,  İmralı Adası’nda tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’ı ziyaret eden Doç. Dr. Ali Kemal Özcan’ın Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamaları Meclis gündemine taşıdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çıray, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde yerel seçimler öncesi İmralı’ya yaptığı ziyaretin ardından Öcalan’ın mektubunu okuyan Özcan’a “hangi devlet görevlisinin baskı yaptığını” sordu.

“Kemal Özcan’ın, ziyaretinin üzerinden yedi ay geçtikten sonra 26.01.2020 tarihinde Independent Türkçe haber sitesine İmralı’da bölücü terör örgütünün başına devlet izniyle yaptığını özellikle vurguladığı ziyaret hususunda çok kritik açıklamalarda bulunduğunu” ifade eden Çıray şunları sordu:

  • Ali Kemal Özcan’ın İmralı’da bölücü örgüt başını ziyaret etmesine kim, hangi gerekçelerle izin verdi? Söz konusu izin belgesini kim imzaladı? 
  • Ali Kemal Özcan’ı İmralı’ya ziyaretinin bütün aşamalarında refakat eden görevliler kimlerdir?  Bu görevliler hangi kamu kurumunda çalışıyorlar?
  • Devlet görevlilerinin seçim sonuçlarını devlet gücüyle değiştirmeye çalışmaları Anayasal bir suç olduğuna göre; bu görevliler Anayasa’yı ihlâl etmeleri için kimden talimat aldılar?  
  • Ali Kemal Özcan’ın İmralı ziyaretinden dönüşünde bölücü örgüt başının kendisine verdiği mektubu basına açıklaması için baskı yapan devlet görevlileri kimlerdir?  
  • Her bakımdan çok sakıncalı olan bu teşebbüs en çok Teröristbaşı’nın adeta meşrulaştırılmasına yaradığına göre bu konuda başlatılan herhangi bir soruşturma var mıdır?
  • Muhalefeti böleceğim diye milliyetçiliği ve güvenlik endişelerini suistimal edip kötüye kullanarak yeni etnik problemlerin ortaya çıkmasına ve derinleşmesine izin verecek misiniz?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU