Prof. Bedri Gencer: Mesajı kaldırdığım halde depremle ilişkilendirip hedef gösterdiler

Prof. Gencer sosyal medya paylaşımından sonra kendisine gelen tepkiler üzerine: Burada sık sık dinen meşrû yaşta evlendikleri halde hapse atılan babaların çocuklarının âhının tutacağı uyarısında bulunuyoruz

Fotoğraf: Twitter

 

Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü profesörü Bedri Gencer Elazığ’daki 6,8’lik depremle alakalı sosyal medya hesabından  bir paylaşımda bulundu.

Gencer yaptığı paylaşımda ““Gayretullaha dokunmak edebiyat değildir. AIDS, ebola virüsü… Avustralya, Çin gayretullaha dokundu azap geldi. Maazallah, biz de zinayı, livatayı yasallaştırarak, Allah’ın helal kıldığı yaşta evliliği tecavüz sayarak, mutlu yuvaları bozarak gayretullaha dokunmayalım. Az kaldı” dedi

Gencer'in paylaşımı sosyal medyada tepkileri beraberinde getirdi.  İlahiyatçı Mustafa İslamoğlu’nun tepkisi ise sert oldu.  İslamoğlu, Gencer’e “Kabe, başta deprem, afetler nedeniyle 60 kez yıkıldı. Haşa, Kabe’de de mi zina yapılıyordu? Bunu uydurup “hadis” diye pazarlayanlar, sadece Elçi’ye değil, depremzedelere de iftira ediyorlar. Çirkeflik bu!” sözleri ile yanıt verdi.

Sanatçı Gökhan Özoğuz’da bu paylaşıma, “Bir Tenik Üniversite Profesörü yorumu değil dimi bu ? Şaka! Bu Mantık ve Felsefi yaklaşımındaki kişiler Türkiyede Üniversite Profesörü olamaz, olmamalıdır! Bu Bitişin başlangıncıdır! Bir Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olarak kabul etmiyorum ve hakkımı da helal etmiyorum!” dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Fen-Edebiyat Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü profesörü Bedri Gencer, yaptığı bir paylaşımla ilgili açıklama yaptı.

Prof. Gencer sosyal medyada tartışılan bir mesaj paylaştı:

Gayretullaha dokunmak edebiyat değildir. AIDS, ebola virüsü… Avustralya, Çin gayretullaha dokundu azap geldi. Maazallah, biz de zinayı, livatayı yasallaştırarak, Allah’ın helal kıldığı yaşta evliliği tecavüz sayarak, mutlu yuvaları bozarak gayretullaha dokunmayalım. Az kaldı.

Profesörün mesajındaki “Allah’ın helal kıldığı yaşta evliliği tecavüz sayarak…” ifadesinin Elazığ'da meydana gelen ve 41 vatandaşın ölümüne neden olan depremin ardından kullanılması tartışma konusu oldu. Birçok kişi sosyal medyada "Prof. Gencer'in depremi Türkiye'de çocuk yaşta evliliğin yasak olmasına bağladığı" görüşünü dile getirdi..

Prof Bedri Gencer, mesajının internet medyasında da deprem ile ilişkilendirilerek yer almasının ardından bir açıklama yapmak zorunda kaldığını belirtti:

Aziz milletimizin başı sağ olsun, fedakâr kahramanlarımıza selam olsun. İlim adamının vazifesi, doğrular kadar yanlışları göstermek, haksızlıklara karşı çıkmaktır. Burada sık sık dinen meşrû yaşta evlendikleri halde hapse atılan babaların çocuklarının âhının tutacağı uyarısında bulunuyoruz.

“Maksadı belli bazı yayın organları tarafından hedef haline getirildiği” görüşünü dile getiren Gencer şöyle devam etti:

Son mesajımızda eğer milletçe yüreğimizin yandığı Elazığ depremini kasd etseydik “gayretullaha dokunduk” şeklinde bir ifade kullanırdık, “gayretullaha dokunmayalım” değil. Buna rağmen haysiyet cellatları, depremle ilgisi olmadığı için, çarpıtılmaması amacı ile mesajı kaldırdığımız halde mesajımızı depremle ilişkilendirerek, şahsımı hedef haline getirdiler, getirmeye devam ediyorlar. Aziz milletimizin firaseti, elbette hakikatin tanığıdır. Bir kez daha tüm kayıplarımız için rahmet diliyor, kamuoyuna saygılar sunuyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU