İmamoğlu: İstanbul'un böyle travmaya ihtiyacı yok

İmamoğlu, Kanal İstanbul Projesi hakkında konuştu, "Bu şehrin böyle bir alaboraya böyle bir tramvaya ihtiyacı yok” dedi

 

Seçim çalışmalarına Başakşehir'de devam eden CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, esnaf ziyaretinin ardından sanayi sitesi yöneticileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Burada sanayicilerin sorunlarını dinleyen İmamoğlu, " 'Ben seçildim bana oy verenlerle şehri yönetirim' diyenlerin dışında, seçildiğim gün sadece bize oy verenlerin değil oy vermeyenlerle birlikte şehri yönetime ortağı olacağı bir günü vaat ediyorum. Partizanlığı yok eden herkesi kucaklayacak bir başkan olmayı vaat ediyorum" dedi.

"İstanbul’un böyle bir travmaya ihtiyacı yok"

Programın devamında bir sanayicinin, "Kanal İstanbul Projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna İmamoğlu şöyle cevap verdi:

"Bu şehrin böyle bir önceliği yok. Bakın ben İstanbul araştırmaları yapıyorum. Bu şehirde 40 bine yakın binanın deprem riski var, mülteci sorunu var. Bu konunun bilimsel tarafını da konuşurum onu da söyleyeyim. 3 buçuk 4 milyar metreküp hafriyatın olduğu, bu hafriyatla birlikte hafriyatın nereye gideceği belli olmayan projeciler sonuç üretiyorlar. Bu şehrin böyle bir alaboraya böyle bir travmaya ihtiyacı vallahi de billahi de yok. Konuşalım teknik detaylarına ama zamanı ve doğru değil. Bakın bu şehrin her yıl en az 50 - 55 kilometre metro üretmesi lazım. Bunun 3'te 1'ini başaramadılar. Konu bu, bunu çözelim" 

 

 

 

İmamoğlu, "Millet bahçeleri diye bir kavram gerçekleştirdiler. Olsun, başımın üstünde yeri var. Yeter ki bu kente yeşil alan yapılsın. Hızlı hızlı yaptılar sağ olsunlar, 3- 5 tanede açılış yaptılar. Açtıklarının tamamı kadar ben tek başıma Beylikdüzü Yaşam Vadisi'ne park yaptım. Gelsin, görsünler. Niyet etmeniz önemli. Evet yeşil alanlar önceliktir. Bağcılar'da kişi başına düşen yeşil alan 0,5, Esenler'de 0,6, Güngören'de 0.7. Dünya'ya bunu anlatsanız gülerler" diye konuştu.
 

DAHA FAZLA HABER OKU