Fenerbahçe'den Erman Toroğlu'na: Birkaç sözde medya mensubunun hakaretleri bizi yücelterek onore etmekte

Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu'nun A Spor canlı yayınında Ali Koç'u hedef alan sözleri üzerine Fenerbahçe Kulübü, sert bir bildiri yayınladı

Fotoğraf: AA

Fenerbahçe Kulübü, ertelenen Yeni Malatyaspor-Trabzonspor maçıyla ilgili kendilerine eleştirilerde bulunan A Spor kanalına ve yorumcularına tepki gösterdi. 

 

 

Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Bu gece Aspor kanalında yapılan yayınlar, kullanılan kelimeler, ifade edilen iddialar ve bunları dile getiren sözde medya mensuplarına lütfen takılmamanızı, ciddiye almamanızı önemle rica ederiz. Zira, bu ve benzeri zihniyetlere paye vermek ciddiye almak hatta bizlere gelen binlerce mesajda ifade edildiği gibi tesislerimizden men etmek bunları ödüllendirmekten öteye gitmeyecektir. Kime ve neye hizmet ettikleri apaçık ortada olan, Türk spor tarihinde ilk defa spor kanalı olmayan bir kulübün spor kanalı olan bu zümreye doğru zaman ve doğru yerde kulübümüzün gereken cevabı vereceğine dair tüm camiamızın içi rahat olmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada şu değerlendirmede bulunuldu:

Bilmenizi isteriz ki; bu mecranın ve kıymeti harbiyesi olmayan bir kaç sözde medya mensubunun bizlere ettiği her hakaret bizi yücelterek, onore etmekte ve bizim son dönemde dile getirdiğimiz endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha tüm kamuoyuna göstermektedir.

Ne olmuştu?

Eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu, Süper Lig'in 19. haftasında oynanması planlanan ancak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından ertelenen BtcTurk Yeni Malatyaspor-Trabzonspor maçıyla ilgili açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Kulübü'nü ve başkan Ali Koç'u A Spor canlı yayınında sert sözlerle eleştirdi.

Bölgede artçıların devam ettiğini belirten Erman Toroğlu, "Maç başladı, 15 bin kişi öldü, kına yakar mısınız bir yerinize? Değer mi bu yaptıklarınıza? İnsan sağlığından daha önemliyse Fenerbahçe'ye şampiyonluğu, kupasını versinler. Bak dün akşam takımınız ne kadar güzel top oynadı, hepmiz bayıldık. Takımınızın başarısına gölge düşürüyorsunuz. O ufacık beyinlerinizle... İnsan sağlığı ya, bir kişinin ölmesi önemli... 38 kişi ölmüş, insanların çoğu oraya gitmekten korkuyorlar, herkes dışarıda yatıyor. Bunlar zengin çocuğu, bunlar başka yerde yatıyorlar. Oraları görmemişler, nereden görecekler? Ayıptır ya! 5 bin kişi öldü, hadi 10 kişi öldü, değer mi? Al kupayı git, yazıklar olsun" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un ismini vermeden "Yalı çocukları" ifadesini kullanan Toroğlu, Süper Lig'in 20. haftasında oynanacak Trabzonspor-Fenerbahçe maçını hatırlatarak, şöyle konuştu: 

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı oynanacak. Trabzon'da ortalığı gerip, yangın yerine çevirip oradan 3 puanla ayrılmak istiyorlar. Bu kadar küçük düşünüyorlar. İşi gerip, seyirciyi sahaya sürükleyip Trabzonspor'un ceza almasını istiyorlar. Yapılan oyun. Utanmaz bunlar! Bunlar hep aynı kafa idareci. Biz bunlardan vizyon bekledik, erozyon olduk. Geçmişten gelen bazı şeyler var. Onları körüklüyorlar. Demek ki bunlar için insan sağlığı önemli değil. Değer mi bu kadar? Al tarafı 3 puan ya! Orada enkaz altında bekleyen insanlar var hala.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU