Spor dünyası Kobe Bryant'ı unutmadı

Kobe Bryant'ın California'da geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybetmesi, NBA'de forma giyen oyuncular, futbolcular ve kulüpler tarafından üzüntüyle karşılandı

Fotoğraf: Reuters

ABD'li ünlü basketbolcu Kobe Bryant'ın California'da geçirdiği helikopter kazasında yaşamını yitirmesi, Türkiye'de de üzüntüyle karşılandı. 

Basketbolun efsane isimleri arasında gösterilen ABD'li oyuncunun ölüm haberlnin ardından NBA'de forma giyen birçok sporcu ve spor kulübü başsağlığı mesajı yayımladı. 

Türkiye Futbol Federasyonu, Twitter hesabından "Güle güle Kobe… Yaptıkların unutulmaz" şeklinde paylaşım yaptı. 

 

 

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, 15 yıl karşılıklı basketbol oynadığı Bryant'la birlikte çekilmiş fotoğrafını yayınladığı paylaşımda, "Huzur içinde uyu kardeşim Kobe Bryant" ifadelerini kullandı.

 

 

Galatasaray Kulübü, Bryant'ın Türk Telekom Stadı'nda sarı-kırmızılı formayı giydiği fotoğrafına "Huzur içinde uyu Kobe Bryant! Basketbola kattığın her şey için teşekkürler. Seni özleyeceğiz..." notunu düştü.

 

 

Fenerbahçe Kulübü, İngilizce hesabından Los Angeles Lakers Kulübü'nü etikleyerek, "Büyük kaybınızı duyduğumuz için üzgünüz. Sonsuza kadar özleneceksin. Huzur içinde uyu Kobe Bryant" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Beşiktaş Kulübü de  resmi İngilizce hesabından, "Seni her zaman hatırlayacağız, huzur içinde uyu Black Mamba Kobe Bryant" dedi.

 

 

Philadelphia 76ers forması giyen Joel Embiid, "Nereden başlamalıyım bilmiyorum. Basketbola Kobe'nin 2010 finallerini izledikten sonra başladım. Ondan önce hiç maç izlememiştim ve hayatımın dönüm noktasıydı. Onun gibi olmak istemiştim, çok üzgünüm" ifadelerini kullandı. 

 

 

NBA efsanelerinden biri Tony Parker da sosyal medya hesabında, "Bu haber beni çok yaraladı. Sen gerçek bir efsaneydin. Huzur içinde yat, dualarım eşin ve çocuklarınla" ifadelerine yer verdi. 

 

 

Milli oyuncular Cedi Osman ve Furkan Korkmaz'ında dahil olduğu NBA'de oynayan birçok basketbolcu, Bryant'ın ölümü  nedeniyle duydukları üzüntüyü sosyal medya hesaplarından paylaştı. 

 

 

Bunların yanı sıra Real Madrid, Barcelona ve Manchester City gibi dünyanın en önemli futbol kulüpleri, başsağlığı mesajı yayımladı.

 

 

İspanyol tenisçi Rafael Nadal'ın mesajı şöyle:

Bu sabah, dünyanın en büyük sporcularından birinin trajik ölümüyle ilgili korkunç haberlerle uyandım. Kobe Bryant, kızı Gianna ve diğer yolcular. Eşine ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Şoktayım.

 

 

Michael Jordan, kazanın ardından yaptığı açıklamada, "Kelimeler hissettiğim acıyı tarif edemez. Kobe benim kardeşim gibiydi. Sık sık konuşurduk, bunları çok özleyeceğim. Çok rekabetçiydi, basketbolun en büyüklerinden biriydi. Kobe ayrıca çok iyi bir babaydı ve ailesine çok düşkündü" ifadelerini kullandı. 

Shaquille O'Neal, sosyal medya hesabından, "Acımı anlatacak kelime yok. Kardeşimi ve Gianna'yı trajik bir şekilde kaybettim. Seni seviyorum ve çok özleneceksin" ifadesiyle üzüntüsünü paylaştı.

 

 

NBA'in efsane isimlerinden Kareem Abdul-Jabbar, görüntülü mesajında, "İnsanlar Kobe'yi basketbolda tüm jenerasyona ilham veren olağanüstü bir atlet olarak hatırlayacak. Fakat ben onu sporcu kimliğinden daha çok kişiliğiyle hatırlayacağım." dedi. 

 

 

Juventus ve Portekiz Milli Takımı'nın yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, duygularını "Kobe ve kızının ölüm haberini duyduğum için çok üzgünüm. Kobe, birçoklarına ilham veren gerçek bir efsaneydi. Kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine, arkadaşlarına taziyelerimi iletiyorum.  Huzur içinde uyu efsane." şeklinde ifade etti. 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU