SDG yöneticisi Kobani ile görüşen ABD’li general McKenzie: SDG bizden garanti istedi

Amerika’nın Ortadoğu’daki güçlerinin komutanı General McKenzie Suriye’nin doğusunda bir askeri tesiste Suriye Demokratik Güçleri’nin yöneticisi Mazlum Kobani ile görüştü

ABD'li General Frank McKenzie, SDG yöneticisi Mazlum Kobani ile görüştü / Fotoğraf: AP

ABD’nin Ortadoğu güçlerinin komutanı General Frank McKenzie Türkiye'nin terör örgütü olarak nitelediğ  YPG ve PKK'nın uzantısı olarak gördüğü Suriye Demokratik Güçleri yöneticisi Mazlum Kobani ile görüştü.

Amerikalı general McKenzie, Kobani’nin kendilerine yardım edeceğine dair garanti istediğini söyledi.

VoA’da yer alan habere göre, McKenzie karşılık olarak Amerika’nın IŞİD karşıtı görevler sürdürmeye devam edeceğini, petrol alanlarının korunmasında SDG’ye yardımcı olacağını söylediğini kaydetti.

McKenzie, bununla birlikte bu söylenenler için bir zaman sınırı belirtmediğini de aktardı.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söylenenler için bir zaman sınırı belirtmediğini aktaran McKenzie, “O biliyor ve ben de katılıyorum, burada 100 yıl boyunca olmayacağız. Buda gerçekten ne kadar uzun kalacağımızı bilmiyorum ve buradaki ortaklarımızla çalışmaya devam etme dışında bir talimat almadım” dedi.

“İran’ın Suriye’deki vekil güçleri ABD için risk oluşturuyor”

McKenzie’nin Suriye’de 5 üste incelemelerde bulunduğu ileri sürüldü.

ABD’li komutanın, İran’la yaşanan gerilimin ardından durdurulan IŞİD militanlarına yönelik operasyonların yine yükselişte olduğunu da kaydetti.

McKenzie, haftada 3 ya da 4 operasyon gerçekleştirildiğini ve bundan çok memnun olduklarını belirtti.

Öte yahndan McKenzie’nin İran’ın Suriye’deki vekil güçlerinin kendileri için önemli risk olabileceği uyarısında bulunduğu kaydedildi.

Irak ve Suriye’deki özel kuvvetlerin komutanı Tümgeneral Eric Hill de McKenzie’ye eşlik etti. Hill, SDG’yi eğitmeye ve IŞİD’in kökünü kurutmak için onlarla operasyon yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Suriye’nin doğusunda Deyr ez-Zor’dan Haseke’ye kadar 750 Amerikan askerinin olduğunu tahmin ediliyor.

 

VoA
 

DAHA FAZLA HABER OKU