Yapılmayan mehter konserine ödeme iddiası yargıda

Fatih Belediyesi’nde bazı organizasyon ve etkinliklerde 11 milyon 490 bin TL yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla ilgili dava Bölge İdare Mahkemesi'ne yapılan itiraz sonucu Cumhuriyet Savcılığı'na iletildi

Fatih Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Fazıl Uğur Soylu 2017 yılı gelir ve giderleri ile ilgili, belediyenin mehter kültür sanat ve spor etkinlikleri organizasyon spor ihalesi için 11 milyon 490 bin TL ödemesinin de aralarında bulunduğu birçok iddiayı yargıya taşımıştı.

İddiaların muhatabı olan kişilerin devlet memuru olması nedeniyle soruşturma izninin kaymakamlık tarafından verilmesi gerekiyordu. Ancak Fatih Kaymakamlığı soruşturma izni vermediği için Soylu konuyu 1. Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıyarak karara itiraz etti.

İstanbul İdare Mahkemesi “hizmet alım işinde yapılmayan konserlere ödeme gerçekleştirildiği, ancak tekrar hakedişlerden kesilerek kamu zararının tazmin edildiği iddiasının; somut olayın niteliği dikkate alındığında, hazırlık soruşturması ve ceza kovuşturması yöntemleriyle sonuçlandırılması gerektiği sonucuna” varıldığını kaydetti.

Mahkeme Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdullah Kargılı ile Mali Hizmetler Müdürü Hasan Demircan hakkında sadece bu iddia bakımından soruşturma izni verilmesine karar verdi. Karar 20 Aralık 2018'de oy birliğiyle alındı.

Fazıl Uğur Soylu “ Şu ana kadar konunun yargıya taşınma sürecini hallettik. Kişiler devlet memuru olduğu için soruşturma açılamıyordu. Biz bu kişilerin yargı önünde hesap vermesinin önünü açtık. Konu artık Cumhuriyet Savcılığı'nda ve iddianame hazırlanacak” dedi.

Independent Türkçe’ye konuşan Soylu “Kamuya ait olan parayı bu şekilde harcamalarına göz yumamayız. Dönemin Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e bu konu sorulduğunda ‘Benim böyle bir yazılı veya sözlü talimatım yok’ diyor. Bir de basında yer alan bir yanlışı düzeltmem gerekiyor. Çıkan haberlerde hiç organizasyon yapılmadığı yer alıyor. Bu tamamen çarpıtma. Bizim yaptığımız incelemelerde konser ve organizasyon sayısı ile ihale arasında farklılık olduğunu belirledik. Yani 20 konser verilmesi gerekirken 10 konser verilmiş. Sonuçta artık konu yargıda” diye konuştu.

DAHA FAZLA HABER OKU