Arda Turan ve Berkay Şahin hakim karşısına çıktı

Futbolcu Turan ile müzisyen Şahin’in Emirgan’da bir gece kulübünde başlayıp Ulus’taki bir hastanede devam eden kavgalarında ilk duruşma görüldü. Arda suçlamaları kabul etmezken, gizlilik talebi reddedildi

Ekim ayında geçrekleşen Arda Turan-Berkay Şahin kavgası gündemin ilk sırasına oturmuştu.

İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, taraflar avukatları ile geldi.

 

 

Gizlilik talebine ret

Duruşmada ikilinin arasına adliyenin güvenlik görevlisi oturdu. Arda Turan’ın davaya ilişkin gizlilik talebi reddedildi.

 

Berkay Şahin'in olay gecesi Turan'ı ensesinden tutuşu güvenlik görevlisi üzerinde gösterildi.

Arda 300 bin Euro, Berkay bin TL gelir beyan etti

Kimlik tespitinde Arda Turan aylık gelirinin 300 bin Euro olduğunu söylerken, Berkay Şahin bin TL yanıtını vererek şaşırttı.

Berkay Şahin: Arda özür dileyecek

Şahin, “Arda Turan hatasını kabul edecek ve özür dileceyek. Yeni baba oldu, evladından bir saat bile ayrı kalmasını istemem ama terbiyesizliğini kabul edecek” şeklinde konuştu.

Arda Turan: Silahla gitmem hataydı

Turan’a hastaneye neden çiçek yerine silahla gittiği soruldu. Bu durumunu yanlış olduğunu kabul eden Arda Turan, silahı evden almadığını, zaten arabada bulunduğunu söyledi. Futbolcu, aile kurumuna verdiği önemi ve samimiyetini göstermek için hastaneye silahla gittiğini öne sürdü. Futbolcu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beraber hastanede bir odaya oturduk. Birer bardak su içtik. Asla hayatım boyunca böyle bir şey yapmayacağımı söyledim. Kendisi de eşini arayıp ona söylediklerimi anlattı. Rahmetli dedemden kalma ruhsatsız bir silahım vardı. Konu çok hassas olduğu için bu silahı alıp kendisine uzattım ve  'bana inanmıyorsan istediğini yapabilirsin' dedim. O da 'olur mu öyle şey, yanlış anlaşılma olmuş' dedi ve silahı koltuğa attı. Ben, silahı koltuktan almak için uzanınca patladı. İçeride 15 dakika kadar konuştuk.  Kapıya kadar birlikte yürüdük. Beni gönderirken de yanımdaki arkadaşlarıma ve kardeşime, 'aman dikkat edin, yanlış anlaşılma olmuş, basında falan çıkmasın' dedi. Eve gidince basında haberleri gördüm, çok şaşırdım. Aramızdaki konuşmada bana 'yavşak' gibi bir şey demişti. Berkay'dan hakaret suçundan şikayetçiyim. Beraatimi istiyorum." 

 

 

"Ben Bayrampaşalı'yım, bana bir şey olmaz"

Mekandan çıktığında burnunun kanadığını, elindeki bardağı yere fırlattığını anlatan Şahin ise,  "Eşim yanıma geldi, hıçkıra hıçkıra ağlıyordu. Olaydan sonra ben bir taksiye binerek hastaneye gittim. Arda bana telefonla ulaştı. Nerede olduğumu sordu. Hastanede olduğumu söyleyince, 'olayı yanlış anladın, ben böyle bir şey yapmam. Geliyorum.' dedi ve geldi. Yanlış anlamayı ortadan kaldırmak veya özür dilemek için gelmediği belliydi çünkü 10 kişiyle geldi. Belinde silah vardı ve eli cebindeydi. Acile kadar o silahla girmiş. Çok alkollüydü. Konuşmak istedi. Silah birine zarar verebilir diye panik halindeydim, bu yüzden boş bir odaya girdik. Sakinleşsin diye kendisine su verdim. Belindeki silahı masaya koyarak, 'Benim böyle bir şey yaptığıma inanıyorsan al sık bana' dedi ve 30 saniye sonra silahı yine eline aldı. Askerlik yaptığımdan biliyorum, mermiyi silahın ağzına verdi. 'Ben Bayrampaşalı'yım, bana bir şey olmaz' diye konuşuyor, atarlı şekilde silahı sallıyordu. Ben de bunun üzerine, 'yavşak, rezilliğe daha doymadın mı? Silahını da al ... git buradan' dedim. Bunu dememle kasıtlı ve bilerek yere doğru ateş etti" ifadelerini kullandı.

Özlem Ada Şahin: Allah huzurunda herkes hesap verecek

Berkay Şahin'in avukatının, "Özlem hanımı tanımadığınız söylediniz. Size neden böyle bir iftira atsın?" sorusuna ise Arda Turan "Başkalarının hayatları nasıl ilerler ben bilemem. Onun cevabı müvekkillerinize sorun" yanıtını verdi.

Özlem Şahin ise "Olay gecesi Arda Turan, 'Çok güzelsin. Evli olmasaydın seni kaçırmazdım' dedi . Arda Turan alkollüydü. Oradan uzaklaştım. Ben kimseye iftira atmadım. Benim bir çocuğum var, biri de karnımda. Allah’ın huzurunda herkes hesap verecek, şikayetçiyim" ifadesini kullandı.

Arda Turan ise hiçbir suçlamayı kabul etmediğini söyleyerek söz konusu açıklamaları reddetti.

İlk duruşması tamamlanan dava 19 Haziran’a ertelendi.

 

Arda Turan: Çok fazla söyleyecek şey yok

Adliyeden ayrılırken konuşan Arda Turan, "Konu zaten yargıda, çok fazla söyleyecek şey yok" dedi.

 

Olay yerinde mermi çekirdeği

Arda Turan ve Berkay Şahin arasında 10 Ekim gecesi Emirgan'daki bir gece kulübünde kavga çıkmış, burnu kırılan Şahin Ulus'taki bir özel hastaneye götürülmüştü. Silahını alan Turan hastaneye gitmiş, ikili arasındaki kavga burada da devam etmişti. 

Kavgada futbolcu Turan'ın silah ateş almıştı. Olayın gerçekleştiği yerdeki zeminde mermi izi, fotokopi makinesinde ise mermi çekirdeği bulunmuştu. Gece klübünde darp edilen Şahin, burnundaki kırıklar sebebiyle ameliyata alınmıştı.

Olayın gerçekleştiği tarihte 8 aylık hamile olan Arda Turan'ın eşi Aslıhan Doğan Turan, geçtiğimiz aylarda doğum yapmıştı.

DAHA FAZLA HABER OKU