Enkaz altında kalan çifti kurtaran Suriyeli gencin ailesine kavuşması için harekete geçildi

Dürdane Aydın ve eşini depremden hemen sonra enkaz altından çıkaran Suriyeli Mahmud el Osman’ın Hama’daki ailesine ulaşması için çalışmalar başlatıldı

Fotoğraf: AA

Elazığ depreminin hemen ardından Sürsürü Mahallesi'nde yıkılan binaya koşarak Dürdane ve Zülküf Aydın'ı enkazdan çıkartan Suriyeli üniversite öğrencisi Mahmud el Osman'ın Suriye'deki ailesine kavuşması için Türk Kızılay ekipleri harekete geçti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bugün kurtardığı depremzedelerle bir araya gelen Mahmud le görüşen ekipler, gencin annesi ve kardeşleriyle buluşabilmesi için gerekli bilgileri aldı.

Türk Kızılay ekibinde görevli sosyal hizmet uzmanı Emre Ölmez, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, “‘Aile Bağlarının Yeniden Tesisi’ programı kapsamında Mahmud'un aile birleştirme talebi alındı. Gerekli işlemlere başladık. İnşallah en kısa sürede de Mahmud'a güzel ve sevindirici haberi ulaştıracağız" diye konuştu.

Mahmud el Osman da yaşadıklarına inanamadığını ifade ederek, ailesiyle kavuşma umudunun kendisini çok mutlu edip heyecanlandırdığını aktardı.

Mahmud'un depremden kurtardığı Dürdane Aydın da artık bir evlat ve kardeş gibi gördüğü Mahmud'un ailesiyle tanışmayı kendisinin de çok istediğini belirterek, "Böyle güzel bir evlat yetiştiren aileyi misafir etmeyi isterim. İnşallah onlarla da kavuşuruz" diye konuştu.

Mahmud El Osman, iki yıl önce Hama kentinden Hatay'a gelmiş, üniversite eğitimi için üç ay önce Elazığ'a yerleşmişti.

İşten çıkıp spor yapmaya gittiği sırada depremin yaşandığını belirten Mahmud, şunları söylemişti. 

Sarsıntı bitince ben de yıkılan bölgeye gittim. İnsanların sesini duydum. Sonra enkaz altından kadının ve eşinin sesini duydum. Ellerimle enkazı kaldırmaya çalıştım, çevredeki gençlerden de yardım istedim ve birlikte çalıştık. Önce adamı enkazdan çıkardık sonra kadının üzerine düşen parçaları çıkarmaya çalıştım. Kadının bacağının üzerine düşen büyük parçaları ellerimle kaldırdım, ondan sonra kadının bacakları serbest kaldı. Böyle olunca kaldırıp çıkardım. Ekipler de hastaneye götürdü.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU