Göztepe'ye 2-1 mağlup olan Beşiktaş, “kural hatası” başvurusu yapacak

Beşiktaş'ın asbaşkanı Emre Kocadağ, yedikleri ikinci gol öncesinde kural hatası olduğunu savunarak, konuyla ilgili başvuru yapacaklarını söyledi

Fotoğraf: AA

Süper Lig’in 19’uncu haftasında Göztepe ile Beşiktaş, Göztepe’nin yeni stadı Gürsel Aksel Stadyumu’nun açılış maçında karşılaştı.

Müsabakada 25’inci dakikada Halil Akbunar'ın golüyle 1-0 öne geçen Göztepe karşısında Beşiktaş, 38’inci dakikada Burak Yılmaz'ın penaltıdan bulduğu golle 1-1 beraberliği yakaladı. 

Uzatma bölümünde Celso Borges'in golüyle 2-1 üstünlük kuran Göztepe, ilk yarıyı bu skorla önde tamamladı. Fazla gol pozisyonunun olmadığı ikinci devrede skor değişmedi ve Göztepe sahadan 2-1 galibiyetle ayrıldı. 

Bu sonuçla puanını 29'a çıkaran ve Beşiktaş'la puan farkını 1'e indiren Göztepe, sekizinci sıradaki yerini korudu. 

Maçtan sonra konuşan Beşiktaş'ın asbaşkanı Emre Kocadağ, yedikleri ikinci gol öncesinde kural hatası olduğunu savunarak, konuyla ilgili başvuru yapacaklarını bildirdi.

Kocadağ, bu sezon hakemler konusunda çoğu zaman sorun yaşadıklarını belirterek, "A'dan Z'ye tüm hakemler. Çünkü ben bizim için adaletli maç yöneten hakem çok az gördüm. Özellikle bu sezon, son haftalarda. En iyisi de geldi, Türkiye'nin gururu denilen hakem de geldi. Onun da yaptıkları ortada, bugünkü hakemin de yaptığı ortada. Milyonlarca taraftarın hakkını nasıl ödeyecekler" değerlendirmesinde bulundu.

Maçta yedikleri ikinci gol öncesindeki pozisyonda kural hatası olduğuna ilişkin iddialarının hatırlatılması üzerine Kocadağ, şunları kaydetti:

Kuralla alakalı topu bize vermesi gerekirken rakibe veriyor, gol yiyoruz. Maçın başında Diaby'ye yapılan hareket, VAR da uyarmıyor bunu. Taraftarımızı da anlıyorum. Bizde her hafta ağlama, sızlama, öyle bir kültürümüz de yok. Beşiktaş ağlamaz, Beşiktaş bu saatten sonra bugünden itibaren masaya yumruğunu vurdu mu, yıkıp geçecek artık. Gerekli şeyleri biz yapıyorduk ama demek ki yeterli gelmedi. Bizim de farklı bir yol izlememiz gerekiyor. Biz bugün yarışın dışında kalırız ama oyunun dışında kalmayız. Bu oyunu yapanlara karşı bu oyunu bozmak için gerekli müdahaleleri yaparız.

 

Kocadağ, "Kural hatasıyla ilgili başvurumuzu yaparız. Kural hatası varsa ki herkes öyle söylüyor, federasyon ne yapacak, Merkez Hakem Kurulu ne yapacak, kuralı bilmeyen hakemiyle alakalı" ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Abdullah Avcı ile yollarını ayırmalarının planlarında olmadığını belirten Kocadağ, "Beşiktaş da plansız değil. Bu karar alınırken belli plan yapıldı. Teknik direktör konusunda bizim aklımızda bazı isimler var, hafta içi netleşir. Yarın da bitebilir, salı da bitebilir, dönünce yönetim kurulu olarak değerlendiririz, halihazır adaylar içerisinde hangisi Beşiktaş'a katkı sağlayacaksa onu seçeriz" diye konuştu.

Göztepe'nin teknik sorumlusu Ersan Parlatan, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, yeni statları için emek veren herkese teşekkür etti ve "Stadımızdaki ilk maçımızdan galip ayrıldığımız için çok mutluyuz” dedi.

İkinci devrede daha fazla mücadele ettiklerini aktaran Parlatan, "Basit hatalar yapsak da skoru koruduk. Kontrataktan 1-2 pozisyon yakaladık. Maçın son bölümünde Beto da yaptığı 2 muhteşem kurtarışla bize galibiyeti armağan etti. Stadımızdaki ilk maçımızdan galip ayrıldığımız için çok mutluyuz" diye konuştu.

Fidan, teknik direktörlük görevi için kendisine herhangi bir süre verilip verilmediğinin sorulması üzerine şunları kaydetti:

Beşiktaş'ın eski futbolcusuyum. Bize ne görev verilirse onu yapmaya geldim. Şu anda konuşulan hiçbir şey yok. Önemli olan Beşiktaş'ın başarısıdır. Beşiktaş'ı nasıl iyi yerlere götürürüz diye düşünüyoruz. Geçen hafta yaşadığımız şok olaydan sonra takımın üstünden reaksiyon olur diye düşünüldü sanırım. Görev verilirse devam ederim ancak tabii ki bütün karar yönetimin.

 

AA 

DAHA FAZLA HABER OKU