23 saat sonra gelen mucize... Anne ve çocuğu enkazdan çıkarıldı

Enkaz altından çıkarılan anne ve çocuğu, kurtarılan 45. kişi oldular

Elazığ merkezli 6.8'lik depremde enkaz altında kalan bir anne ve çocuğu, jandarma arama ekipleri tarafından kurtarıldı. 

Mustafa Paşa Mahallesi'nde çöken binada yürütülen arama ve kurtarma çalışmaları sırasında Jandarma Arama Kurtarma timleri diğer unsurların desteğiyle "yaşama açılan jandarma tüneli" olarak adlandırılan galeri tekniğiyle enkaz altında bir kadınla iletişim sağladı. 

Artçı sarsıntıların sürdüğü bölgede kadın ve çocuğunun zarar görmemesi için çalışmalarını titizlikle sürdüren ekipler, 2,5 yaşındaki Yüsra'yı enkazdan çıkararak kurtardı.

Depremden sonra 23. saatte enkaz altında olduğu belirlenen Yüsra ve annesi, kurtarılan 45. kişi oldular.

Yüsra'nın ardından aynı yerde mahsur kalan anne Ayşe Yıldız da arama kurtarma ekiplerinin titiz çalışmasıyla kurtarıldı.

Jandarma Özel Asayiş Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma ekipleri tarafından enkazdan çıkarılan anne Yıldız, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "2.5 yaşındaki evladımız Yüsra Yıldız, annesine ulaştığımızı söylemiştim. Kendisine ve eşine kapanan Ayşe Yıldız’ın kocasını kaybettik. Yüsra’nın annesini de sağ olarak kurtardık. Yüsra da ciddi ezikleri olmayan bir bebeğimiz Sahra hastanelerine ihtiyacımız olmadı." dedi.


Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU