Elazığ ve Malatya’da vergilere 3 ay erteleme

Elazığ ve Malatya’da deprem nedeniyle vergi, ceza ve gecikme faizi ödeme süresi 3 ay süreyle ertelendi

Elazığ ve Malatya’da deprem nedeniyle 3 ay süreyle mücbir sebep hali ilan edildi / Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “24.01.2020 tarihinde meydana gelen ve merkez üssü Elazığ ili Sivrice ilçesi olan deprem felaketi nedeniyle Elazığ ve Malatya İllerinde vergi kanunlarının uygulaması bakımından 3 ay süreyle mücbir sebep hali ilan edilmiştir” denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu illerde bulunan vergi mükelleflerin, 24. 01. 2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle Vergi, Usul Kanunu uyarınca mücbir sebep halinde olduğu kabul edileceği ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Mücbir sebep sürecince; verilmesi gereken vergi beyannameleri ve bildirimlerin verilme sürelerini, bu beyanname ve bildirimler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süresi, deprem tarihinden önce tahakkuk etmiş ödeme süresi mücbir sebep hali ilan edilen süreye rastlayan her türlü vergi, ceza ve gecikme faizinin ödeme süresi ve motorlu taşıtlar vergisi taksit ödeme süreleri uzatılmıştır.

Ayrıca bu illerde bulunan vergi mükelleflerin vergi borçları da gerekli şartları taşımaları kaydıyla faiz alınmaksızın 24 ay süreyle taksitlendirilecektir. Diğer taraftan depremde varlıklarını kaybeden vergi mükelleflerin Vergi Usul Kanunu’nun 115. maddesi uyarınca terkin talep etmeleri mümkündür.”

 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU