Marvel hayranları Captain Marvel’da başrolün değişmesi için imza kampanyası başlattı

Marvel Sinematik Evreni'nde Captain Marvel'ı Brie Larson canlandırıyor

Brie Larson 2015 yapımı Gizli Dünya (Room) filmindeki performansıyla Oscar almıştı (Marvel)

Captain Marvel’ın devam filminin çekileceğinin açıklanmasının ardından Marvel hayranları başrolde Brie Larson yerine beyaz tenli olmayan bir oyuncunun yer alması için imza kampanyası başlattı.

Bu hafta Captain Marvel 2’nin senaristi de netlik kazanacağı için bu gelişme de beraberinde önem kazandı. İnternet üzerinden başlatılan kampanyada Larson’a “söylediklerini uygula, lafta bırakma” çağrısında bulunuluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

An itibarıyla kampanya, 30 bin imza hedefine ulaşmak üzere. Kampanyanın Marvel’ın ileride ne yapmayı seçeceğine etkisi olup olmayacağı merak konusu. Daha önce yaptığı bir yorumda Kevin Feige, Larson’ın karakterinin gelecekte Marvel Sinematik Evreni’nde önemli bir rol oynayacağını söylemişti.

Bu, Larson’ın Marvel hayranlarıyla karşı karşıya kaldığı ilk sefer değil. Oyuncu geçen yıllarda farklı taraflardan türlü olumsuz tavırlarla karşılaşmış ve kuru gürültüye kulak vermemenin en iyisi olduğunu savunmuştu.

Variety’ye röportaj veren Brie Larson’a YouTube’da yer alan ve filmin gişede başarısız olmasını dileyen videolar sorulmuştu. Larson şunları söylemişti: 

Buna vaktim yok biliyor musunuz? Gerçekten fazladan vakit ayırabileceğim şeyler şöyle; Sağlıklı besleniyor muyum? Su içiyor muyum? Meditasyon yapıyor muyum? Bugün annemi aradım mı?

Google’da kendisiyle ilgili ne sıklıkla arama yaptığının çok sorulduğunu ama bunu hiç yapmadığını söyleyen Larson şöyle devam etmişti:

Samimi olarak benliğimi anlamak için internete bakma ihtiyacı hiç hissetmedim. Gündelik hayatımda bu fikre son derece bağlıyım! Benim için kendi zihnimin içine bakmaktan ve kendimi sorgulamaktan daha memnuniyet verici bir şey gerçekten yok. Bu çocukluktan beri yaptığım bir şey. Ve elimden geldiğince de yapacağım. Ayrıca bir yöne doğru çok fazla saptığımda ya da bir şeyi değiştirmem ya da bir konu üzerinde çalışmam gerektiğinde beni akşam yemeğine çıkarıp ‘Sanırım bu konuya bir bakmalısın’ diyeceğine inandığım kişileri hayatımda bulundurmaya çok dikkat ediyorum. Yani buna ve kendi deneyimime güveniyorum.

comicbook.com

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU