Depreme Kur'an kursunda yakalandılar, kaçmayarak tekbir getirip beklediler

Mardin Kızıltepe'de Kur'an kursunda dini sohbet sırasında depreme yakalan grubun kaçmayarak tekbir getirip bekledi. Kursun hocası Ali Özgüç o anları Independent Türkçe'ye anlattı

Mardin Kızıltepe merkeze bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Selman Doğru Kur’an Kursu’nda çekilen görüntülerde deprem sırasında içeride bulunan grubun kaçmayarak tekbir getirip beklediği, kimi kişilerin de şehadet işareti yaptığı görüldü.

Olayın görgü tanığı olan Hikmet-Der Başkanı ve resmi adıyla Selman Doğru Kur’an Kursu olarak bilinen Ömer Faruk Medresesi’nin müderrisi Ali Özgüç, o anları Independent Türkçe’ye anlattı.

aliözgüç.jpg
Ali Özgüç / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

"Binanın yedinci katındaydık"

Davet Kardeşlik Vakfı Kızıltepe Temsilciliği adına Mısırlı alim Prof. Dr. Vejdi Guneymi'yi Peygamber’in hayatıyla alakalı olarak konuk ettiklerini belirten Özgüç, sözlerini şöyle devam ettirdi:

Sohbetimiz bitmiş soru cevap bölümünün sonuna gelmiştik. İçeride 100 kişi vardı neredeyse. Tam o sırada deprem başladı. Bulunduğumuz yer zaten binanın yedinci katındaydık. İnmeye çalışsak daha tehlikeli olurdu. O nedenle tekbir getirmeye başladık. Sarsıntı sürdükçe biz de tedbirlerimizi sürdürdük. Kimse de paniğe kapılmadı herkes Allah’ın ayetine katıldı.

dinisohbet.jpg
Deprem sırasında Kur'an Kursu'nda 100 kişi vardı / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

"Deprem bir buçuk dakika sürdü"

Özgüç’ün oğlu Kasım Özgüç de deprem anında hocaların tekbir getirmeye başlamasıyla birlikte cemaatin de onlara katıldığını belirterek, “Deprem neredeyse 1.5 dakika sürdü. Görüntüler de tamamı yok. Hocalarımız sayesinde paniğe kapılmadan, korkmadan tekbirlerle atlattık” dedi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU