Ünlüler üzüntülü, Mahsun Kırmızıgül tepkili: Siz hala bilim adamlarını dinlemeyin, kafanızın dikine gidin...

Depremin ardından birçok ünlü isim yaptıkları paylaşımlarda hem üzüntülerini diledi hem de başsağlığı dileklerini iletti. Yönetmen, eski türkücü Mahsun Kırmızıgül ise akademisyenlerin uyarılarına karşın önlem alınmamasına tepki gösterdi

Fotoğfaf: mahsunkirmizigul.com


Elazığ Sivrice merkezli depremde çok sayıda vatandaşın yaşamını yitirmesi ve yaralanması bütün Türkiye'yi üzüntüye boğdu. 

Depremin ardından çok sayıda tanınmış isim de sosyal medya hesapları aracılığıyla yaptıkları paylaşımlarda hem üzüntülerini açıkladı hem de başsağlığı dileklerinde bulundu.

Başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini paylaşanlar arasında Acun Ilıcalı, Doğa Rutkay, Engin Altan Düzyatan, Demet Akalın, Mustafa Sandal, Hülya Koçyiğit, Fazıl Say, Nebahat Çehre, Nazan Öncel gibii isimler de vardı.

Mesajları kısaca şöyleydi:

Engin Altan Düzyatan 

Elazığ’ da meydana gelen Malatya ve civar şehirleri de etkileyen deprem çok üzücü... Can kayıpları için Allah rahmet eylesin. Yaralılara acil şifalar, dualarımız can kaybının artmaması için… Milletimizin başı sağ olsun.


Mustafa Sandal
 

Yürekler burkuldu. Elazığ için dualarımız. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet ailelerine sabır diliyorum


Acun Ilıcalı

 

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim. Dualarımız sizinle…


Demet Akalın

 

Geçmiş olsun Elazığ! Biz ne yapabiliriz gerçekten çok üzücü ve çaresiz kalmak.


Hülya Koçyiğit
 

Tüm dualarımız, kalbimiz sizlerle. Allah bir daha yaşatmasın. Kaybettiğimiz canlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun Elazığ.

 

Kırmızıgül önce üzüntüsünü sonra tepkisini açıkladı

Önce başsağlığı mesajı yayınlayan yönetmen ve eski türkücü Mahsun Kırmızıgül'ün ikinci paylaşımında ise tepki vardı.

Kırmızıgül, haftalar öncesinden Elazığ'da deprem olabileceği uyarısı yapan deprem bilimci Prof.Dr. Naci Görür'ün haberini paylaşarak şunları yazdı:

Siz hala akademisyenleri, bilim adamlarını dinlemeyin. Kafanızın dikine gidin.  Her şeyi siz biliyorsunuz. Her konunun uzmanısınız. Hocalar, her hafta çocuklara anlatır gibi anlatıyorlar. Ama dinleyen yok. Depremler için önlem almayan siyasetçiler olası ölümlerden sorumludur.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU