Elazığ’da deprem… 31 kişi hayatını kaybetti, bin 607 kişi yaralandı

6.8 büyüklüğünde ve 6.75 km derinlikte gerçekleşen deprem çevre illerden de hissedildi

Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası kent merkezinde yıkılan binalarda arama kurtarma çalışması devam ediyor. (Fotoğraf: AA)

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 31'e yaralı sayısının ise bin 607''ye yükseldiğini bildirdi.

Toplam 228 artçı deprem

Sivrice'deki deprem sonrasında saat 07.50 itibarıyla bölgede 4 ve üzeri büyüklükte 13 sarsıntı meydana geldi. 6.8'lik depremden sonra 250 civarında artçı sarsıntı yaşandı. 

efe-min.jpg
Elazığ'daki kurtarma çalışmalarından. (Fotoğraf: AA)


Elazığ şehir merkezinde 4 binanın yıkıldığı, AFAD ekiplerinin enkazda arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü vurgulanan açıklamada, Elazığ ile çevre illerde arama tarama çalışmalarının devam ettiği, yurtlarda kalanların da spor salonlarına alındığı aktarıldı. 
 

efe2-min.jpg
Depremin ardından yıkılan bina enkazından bir kişinin çıkarılma anı. (Fotoğraf: AA)

AFAD dışında herhangi bir iş makinesi çalışmayacak

AFAD, yaptığı açıklamada Elazığ'daki deprem sonrası müdahale ve iyileştirme çalışmaları devam ettiğini bildirdi. Açıklamada, Elazığ ili Sivrice ilçesinde, 24 Ocak 2020 tarihinde saat 20.55’de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle büyüklüğü 4’ün üzerinde olan 20 artçı sarsıntının meydana geldiği ve toplam artçı sayısının 640 olduğu yer aldı.

AFAD’dan yapılan açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

AFAD Başkanlığı tarafından bölgeye 7 bin 505 çadır ulaştırılmış olup; ihtiyaç duyulan çadırların dağıtımı ve kurulumu tamamlanmıştır. Hasar tespit çalışmaları kapsamında bin 521 bina analiz edilmiştir. Şu ana kadar yapılan hasar tespit çalışmalarının sonucu aşağıda sunulmaktadır. Deprem bölgesinde yürütülen çalışmalarda 3 bin 433 arama kurtarma personeli ile diğer çalışma gruplarından 192 personel görev yapmaktadır. Profesyonel ekiplere, 108 kişiden oluşan STK ve gönüllü ekipleri de destek vermektedir.

 

efe pütürge-min.jpg
Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası bölgeye gönderilen Adana AFAD ekibi, Pütürge ilçesinde yıkılan binalarda arama kurtarma çalışması yapıyor. (Fotoğraf: AA)


Çevre illerden de hissedildi

Deprem, Adana, Hatay, Osmaniye, Tunceli, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Mardin, Samsun, Tokat, Çorum, Mardin, Kayseri ile Suriye'nin kuzeyinde de hissedildi. 

efe - malatya-min.jpg
Depremden etkilenen Malatya'nın Doğanyol ilçesinde hasar tespit çalışmaları sürüyor. En az dört kişinin hayatını kaybettiği ilçede çok sayıda evde hasar oluştu. (Fotoğraf: AA)


AFAD, Türk Kızılay, UMKE, itfaiye, sağlık ekipleri ve yardım malzemeleri ile bazı belediyelerin arama kurtarma ekipleri süratle bölgeye yönlendirildi.            

efe - gece-min.jpg
Depremden etkilenenler, geceyi sokakta geçirdi. (Fotoğraf: AA)

Cumhurbaşkanlığı, son durumu paylaştı

Cumhurbaşkanlığı, Twitter üzerinden saat 13.00 itibarıyla son durumu paylaştı:

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU