AFAD'ın enkaz altındakileri kurtarma çalışması devam ediyor... 12 yaşındaki Miraç ve ailesi yaşamını yitirdi

Depremde en az 25 binanın yıkıldığı belirtilmişti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD), Elazığ'daki depremin ardından enkaz altında kalanlarla ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor.

AFAD'ın twitter hesabından, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yapıldı.

Saat 09.45'te yapılan açıklamada, "Elazığ'da görev yapan arama kurtarma ekiplerimiz az önce biri Gezin'de, biri de merkezde olmak üzere, iki kişiyi daha enkaz altından sağ olarak kurtarmıştır" ifadelerine yer verildi. 

Saat 09.15 itibarıyla, Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde enkaz altından 12 saat sonra bir kişi daha çıkarıldı.

12 yaşındaki Miraç ve ailesi hayatını kaybetti

Depremden 5 saat sonra 12 yaşındaki Miraç Dişli isimli bir çocuk enkaz altından çıkarılmıştı. Ancak Miraç, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Fotoram.io (34).jpg
Dişli ailesi. (Fotoğraflar: Twitter)


Mavi Göl Apartmanı‘nın enkazında kalan Miraç’ın annesi Pınar Dişli ve babası Meriç Dişli de hastanede hayatını kaybetti. Pınar Dişli, bir çocuğuna hamileydi.

İki kadın enkazdan çıkarıldı

Saat 10.44 itibarıyla, depremden 14 saat sonra bir kadının daha sağ olarak kurtarıldığı öğrenildi.

Enkazdan çıkarılan kadın, hastaneye kaldırıldı.

Saat 11.00 sularında da kadının çıkarıldığı enkazdan bir kişi daha çıkarıldı. Sedyeler ile enkazdan çıkarılan kişinin oksijen tüpüne bağlı olduğu görüldü.

Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Gezin beldesinde çöken binanın enkazından da bir kadın kurtarıldı

Soylu açıklama yaptı, 2 kişi daha kurtarıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saat 11.06’da Elazığ Mustafa Paşa Mahallesi'nde çöken binayla ilgili olarak “Enkazdan dört ses duyduk, biri kurtuldu, üçünü kurtarmaya çalışıyoruz” dedi.

Soylu’nun bu açıklamasının ardından saat 11.30’da Mustafa Paşa Mahallesi’nde enkaz altından bir erkek çıkarıldı. Çıkarılan kişinin enkaz altındaki Cengiz Çelik'in oğlu olduğu tahmin ediliyor.

 

AFAD: 42 kişi kurtarıldı

AFAD, saat 16.00 itibarıyla 42 kişinin enkazlardan sağ olarak çıkarıldığını duyurdu:

AFAD, hasarlı binalarla ilgili de şu bilgiyi verdi:

Hasar tespit çalışmalarında, Malatya’da 100, Elazığ’da 110, çevre illerde ise 40 olmak üzere 250 teknik personel görev yapmaktadır. Yapılan çalışmalarda hâlihazırda 81 ağır hasarlı, 53 az hasarlı ve 30 (5 Elazığ, 25 Malatya) yıkık bina tespit edildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU