Dünya liderlerinden Elazığ için mesaj

Yunanistan ve Kosova, Türkiye'ye yardım için hazır olduklarını belirtti

Fotoğraf: AA

Elazığ’da yaşanan depremin ardından dünya liderlerinden Türkiye’ye mesajlar gelmeye devam ediyor.

Sabah saatleri itibarıyla 25 binanın yıkıldığı, en az 19 kişinin hayatını kaybettiği, 38 kişinin enkaz altında olduğu depremin ardından uzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı “Şahsım ve Kıbrıs Türk halkı adına yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlarına ve tüm Türk ulusuna başsağlığı ve sabırlar dilerim” dedi.

“AB, Türkiye’nin yanında”

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu, depreme ilişkin Twitter hesabından bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “AB Türkiye Delegasyonu olarak bugün gerçekleşen depremden etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Depremde yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. AB, Türkiye’nin yanındadır” ifadeleri kullanıldı.

Yunanistan: Yardım etmeye hazırız

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, “Türkiye’yi vuran yıkıcı depremin ardından Başkan Erdoğan ve Türk halkı ile canı gönülden dayanışma içindeyiz. Arama ve kurtarma ekiplerimiz yardım etmeye hazır” ifadelerini kullandı.

Kanada: Aklımızda siz varsınız

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, “Bu akşam Türkiye’den yıkıcı haberler aldık. Kalplerimiz, bugünkü depremde yaralanan veya sevdiği birini kaybeden herkesle birlikte. Bu gece aklımızda siz varsınız” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kosova: Türkiye’nin yanındayız

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, kalplerinin Elazığ’daki depremde hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralılarla birlikte olduğunu kaydetti. Thaçi, “Kosova bu trajik anlarda Türkiye Hükümeti ve halkının yanındadır. Kosova acil operasyonel yardım göndermeye hazırdır” ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek: Dularımız sizinle

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyesi Sefik Dzaferovic, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi. Depremde yaşanan can kayıpları nedeniyle duyduğu üzüntüyü ifade eden Boşnak lider, mesajında şunları kaydetti:

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenizde meydana gelen trajik deprem haberini büyük bir üzüntü ile öğrendiğimi ifade etmek istiyorum. Dualarımızla Türk halkının yanındayız. Size, Türk halkına ve özellikle depremde yaşamlarını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum.

Kuzey Makedonya: Dayanışma içindeyiz

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski,  “Türkiye’deki depremde hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarını derin başsağlığı diliyorum. Türkiye ve Türk halkıyla dayanışma içindeyiz” dedi.

İran: Başsağlığı diliyoruz

İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Farazmand, Twitter hesabından, “Dost ve kardeş Türkiye devlet ve halkına, özellikle Elazığ’daki kardeşlerimize başsağlığı diliyoruz. Yüce Allah’tan hayatlarını kaybedenlere rahmet ve aileleri için de sabır, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz” paylaşımında bulundu.

Ukrayna: Geçmiş olsun

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından yayımlanan mesajda, “Elazığ merkezli depremden etkilenen herkese geçmiş olsun. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Malezya: Yardıma hazırız

Malezya Başbakan Yardımcısı Wan Azizah Wan İsmail, yayımladığı açıklamasında depremden ötürü derin üzüntülerini belirterek, "Malezya halkı, bu zor zamanında Türkiye halkının yanındadır ve her türlü yardımı yapmaya hazırdır" ifadesini kullandı.

Depremde hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Wan Azizah, "Dualarımız yaralılar ve kurban yakınları içindir" açıklamasında bulundu.

 Azerbaycan, Bulgaristan, Katar ve ABD’den mesajlar

 Azerbaycan, Bulgaristan ve Katar Dışişleri Bakanları ile ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Elazığ'da meydana gelen deprem nedeniyle taziye ve destek mesajlarını iletti.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı ile Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman bin Casim Al Sani, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu telefonla aradı. Çavuşoğlu'na taziye ve dayanışma mesajlarını ileten Bulgar ve Katarlı bakanlar, yardıma hazır olduklarını vurguladı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Novruz Memmedov ise Dışişleri Bakanlığı kanalıyla paylaştığı mesajında, "Elazığ’daki deprem dolayısıyla başsağlığı diliyorum. Olabilecek ihtiyaçlarınız için her türlü yardıma hazırız." ifadesini kullandı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin Twitter'dan yaptığı paylaşımda da, "Dün gece meydana gelen depremde hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz. Geçmiş olsun Türkiye." mesajı yer aldı.

Merkel’den taziye mesajı

 Almanya Başbakanı Angela Merkel, Elazığ’daki deprem nedeniyle Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi.

Alman Hükümetinin Basın ve Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre Merkel, Erdoğan’a gönderdiği taziye mesajında, İstanbul’dan döndükten sonra Türkiye’nin doğusunda şiddetli deprem meydana geldiğinden haberdar olduğunu, bundan acı ve üzüntü duyduğunu belirtti.

İnsanların hayatlarından koparıldığını, birçoğunun evlerini kaybettiğini ve bütün vilayetin bu doğal felaketten etkilendiğini aktaran Merkel, "Alman hükümeti adında size taziye dileklerimi ve aynı zamanda aktif destek vermeye hazır olduğumuzu ifade ediyorum." ifadelerini kullandı.

Merkel, yarılara acil şifalar, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU